Meestal komen culinaire trends uit Amerika overgewaaid. En oké, ondertussen hebben we ook al die hartige pannenkoeken uit Japan in de armen gesloten. Maar de allernieuwste trend, die is ... doorzichtig! Misschien heb je al wel gehoord van de Japanse regeldruppel. Hoor je het nu in Keulen donderen? Dan stellen we je voor: de raindrop cake, een doorzichtige bol die als een regendruppel uit de hemel komt gevallen!

Wat is het en waar komt het vandaan?

Voor we aan de slag gaan met dit toverachtige dessert, lichten we even het concept toe. Het lijkt bovennatuurlijk, maar is écht: een perfect eetbare regendruppel. Het is gewoon een soort cake. Om deze fata morgana beter te begrijpen, keren we terug naar de oorsprong ervan.

Geschiedenis

Dit doorschijnende en schommelende nagerecht deed enkele jaren geleden zijn intrede in Japan. De Mizu Shingen Mochi, zoals de rainbow cake in het Japans heet, wordt gemaakt op basis van agar (of agaragar), een alg uit de Japanse wateren. Deze cake bestaat grotendeels uit water en kan plots verdwenen zijn. Als je hem na dertig minuten nog niet hebt opgegeten, is hij gewoon verdampt. In Japan maken ze met dit recept een soort kleine, zoete praline in de vorm van een standbeeld of een personage ... De Mizu Shingen Mochi heeft ondertussen ook Europa bereikt, zij het in een ronde vorm, een beetje zoals regendruppels. Het eindresultaat ziet er niet minder dan magisch uit ...

Neefje van Jelly

Je hebt het misschien zelf al opgemerkt: deze nieuwe trend lijkt behoorlijk hard op de jelly cake, maar dan zonder de flashy kleurtjes. Net als jelly cake, wiebelt rainbow cake een beetje als je ermee schudt. Raindrop cake wordt echter gemaakt met agar, niet met gelatine. Een raindrop cake wordt weleens vergeleken met een kwal en inderdaad, de gelijkenis is treffend. Er zijn heel wat voordelen aan verbonden. Aangezien dit nagerecht bijna uitsluitend uit water bestaat, bevat het erg weinig calorieën. Het past met andere woorden in zowat elk voedingspatroon! Agar is bovendien een algenextract, geen dierlijk product. Je zult ten slotte ook geen gluten terugvinden in die wonderdruppel. Waar wacht je dan nog op?!

Hoe maak je zelf een regendruppel?

Nu je de achtergrond van dit geinige nagerechtje kent, gaan we over tot de praktijk. Je zult zien, het recept is echt heel eenvoudig! Het enige wat je nodig hebt, is een zakje agar van DELHAIZE. Zodra je dit in huis hebt, kun je dit recept in een-twee-drie en wanneer je zin hebt maken.

Basisrecept

Het recept voor deze kleine doorzichtige balletjes is erg eenvoudig. Neem een halve liter mineraalwater, een theelepel suiker en een theelepel agar. Meng de suiker met de agar en voeg daar heel langzaam een beetje water aan toe. Blijf alles goed mengen. Dat mengsel breng je even aan de kook, amper een tot twee minuten. Het resultaat moet een zo doorzichtig mogelijke vloeistof zijn. Doe de bereiding in een ronde vorm en zet dit minstens een uur in de koelkast. Daarna kun je je creatie gewoon zo opeten, of eerst afwerken met stroop en gebrokkelde koekjes. Smakelijk!

Jij kiest

Wil je naar the next level? Stem dan het recept af op je eigen voorkeur en maak je hoogsteigen versie van deze regendruppel. Ook dat hoeft niet moeilijk te zijn. Eerst geef je je rainbow cake wat kleur met enkele druppels eetbare kleurstof. Vervolgens kun je van je cake een echt designvoorwerp maken - iedereen zal denken dat het een decoratiestukje is. Dat doe je door er iets in te stopen: fruit, zaden, een bloem, poeder, glitters ... Laat je verbeelding de vrije loop en stop de mooiste ingrediënten in jouw mizu shingen mochi! Gevangen aardbeien scoren sowieso goed! En waarom ga je niet voor een andere vorm dan verwacht? Gebruik een ballon om een nog groter exemplaar te maken van deze doorzichtige, eetbare bollen. De bal ligt in jouw kamp!