Om op vakantie te vertrekken kiest het merendeel van de Belgen voor de auto, terwijl anderen het vliegtuig verkiezen omdat dat gewoonlijk de reistijd aanzienlijk inkort. Bovendien bieden de huidige vluchten je de mogelijkheid om landen van de Europese gemeenschap zoals Portugal, Spanje, Duitsland of ook nog Italië te ontdekken met low-cost luchtvaartmaatschappijen zoals bijvoorbeeld EASYJET. Toch is het zo dat een vliegtuigticket soms behoorlijk duur is in functie van de gekozen bestemming. Dat is ongetwijfeld de reden waarom steeds meer low-cost maatschappijen gaan voor betaalbare en uiterst competitieve tarieven. 

Waarom kiezen voor een low-cost maatschappij?

Zoals hiervoor al uiteengezet, blijft het eerste voordeel van deze maatschappijen ongetwijfeld de tarieven die zij hanteren binnen Europa. Daarom kiezen vele reizigers voor deze maatschappijen boven de zogenaamde ‘klassieke’ luchtvaartmaatschappijen, omdat ze zo belangrijke besparingen kunnen doen, maar desalniettemin is het belangrijk om de algemene voorwaarden te lezen omdat bepaalde low-cost maatschappijen soms nare verrassingen voor hun passagiers in petto hebben. 

Opgelet voor betalende extra’s

Inderdaad, bepaalde services zijn niet inbegrepen in het vliegtuigticket, zoals bijvoorbeeld bagage in het ruim. Je moet dus goed nakijken of je deze optie hebt geselecteerd als je dit nodig hebt, want als dit niet het geval is, kan het je duur te staan komen eens je op de luchthaven bent aangekomen en dit kan je factuur behoorlijk de hoogte injagen. Bovendien, als je je plaatsen wenst te kiezen en je er zeker van wilt zijn naast je vrienden te zitten, zal je daarvoor ook enkele Euro extra moeten uittrekken. 

Een zeer betaalbare service

De low-cost maatschappijen zijn echter heel goed betaalbaar als je goed let op de verschillende algemene voorwaarden en je de reglementen naar de letter opvolgt voor wat bijvoorbeeld het maximumgewicht voor de ingecheckte bagage betreft. De luchtvaartmaatschappijen bieden trouwens talloze vluchten aan binnen Europa en deze zijn meestal goedkoper dan deze die worden aangeboden door de klassieke maatschappijen. Dit stelt jongeren dus in staat om te reizen tegen lagere kostprijs om nieuwe landen te ontdekken met CHEAPTICKETS. 

Europa binnen handbereik en goedkoop:

In slechts enkele uren kom je in een ander land en kan je met een minimum aan kosten beginnen aan je ontdekkingstocht naar een nieuwe cultuur. Het is waar dat de low-cost maatschappijen jongeren een mooie gelegenheid bieden om te reizen zonder hun spaarvarken te moeten slachten. Vroeger was een luchtreis weinig attractief voor hen omdat de prijs die je ervoor moest neertellen gewoonlijk veel te hoog lag, zelfs voor korte afstandsvluchten. Je had daarom de neiging om te denken dat het vliegtuig een transportmiddel was, gereserveerd voor de beter begoeden, iets wat voortaan dankzij de low-cost maatschappijen niet meer het geval is. 

Heel Europa in low-cost

Velen verkiezen nu dit transportmiddel om zich naar de Europese stad van hun keuze te begeven, en velen maken zelfs hun luchtdoop dankzij deze low-cost maatschappijen. Met regelmatige vluchten naar de grote Europese hoofdsteden, trekken deze maatschappijen elk jaar miljoenen toeristen aan die erop vertrouwen dat ze hen een vliegtuigreis aanbieden die binnen hun budget valt, zoals via NECKERMANN. 

Op vakantie met vrienden of familie

Je kunt dus van een van hen gebruik maken om met je vrienden of familie op reis te gaan naar het Europese land van je keuze. Het is echter belangrijk te weten dat het comfort dat wordt aangeboden door een low-cost maatschappij niet hetzelfde is als dat van een klassieke maatschappij. Als je een film wilt kijken of iets wenst te drinken, moet je extra Euro’s neertellen. Om een aangename vlucht te hebben, moet je dus deze kleine details in rekening brengen om nare ervaringen te vermijden!