Tijd, afstand, minuten per kilometer, verbruikte calorieën, GPS … Lopen of zwemmen met je smartphone biedt je heel wat voordelen, al is het maar gewoon luisteren naar muziek tijdens je work-out. Maar hoe doe je aan sport als je zo’n lastig ding moet vasthouden? Hoe zorg je met andere woorden voor een handsfree optie? Gelukkig bestaat er zoiets als een sportarmband of sportriem die ervoor zorgt dat je overal, zonder gêne, je smartphone kan meedragen en dat je je prestaties op de voet kan volgen. 3, 2, 1… Go!

Een perfecte loopoplossing

De velcro-armband

Een velcro-armband is ideaal om je smartphone te beschermen. Je vermijdt schokken of krassen die kunnen optreden als je de smartphone in je broekzak of in je handen houdt. Bovendien bescherm je hem op die manier tegen zweet dankzij het geïntegreerde zakje. De sportarmband is verkrijgbaar bij Media Markt  en is gemaakt uit een ultra-comfortabele neopreenstof met een klittenbandsluiting. Zo blijft hij zonder probleem rond je arm zitten. Je vindt modellen tussen 5 en 20€. En hoewel sommige modellen geschikt zijn voor alle smartphones, kies je toch best eentje uit die speciaal ontworpen werd op maat van jouw merk en type. Weet je zoals veel joggers en fietsers geen blijf met je sleutels? Pik er dan eentje uit met een apart opbergvakje.

De sportriem voor je smartphone

Met een rugzak lopen is niet bepaald aangenaam. as adventure heeft hiervoor een ideale oplossing: de smartphone “riem”. Als een sportarmband niet je ding is dan geeft zo’n riem je meer ruimte en meer comfort, vooral als je je telefoon, je sleutels en een flesje water wilt opbergen.

De sportarmband van het topgamma

Ben jij alleen tevreden met de absolute top? Dan is de sportarmband Quad Lock wat je zoekt. Deze armband heeft meerdere functies en is te koop vanaf 30€.  Met de Quad Lock heb je je smartphone altijd bij de hand, zonder plastic zakje. Zo volg je live al je inspanningen.

De draadloze hoofdtelefoon

Wist je dat muziek je stemming beïnvloedt? Ze verbetert misschien niet meteen onze prestaties maar ze zorgt er wel voor dat we zware inspanningen minder voelen. Wil je tijdens je sportsessie zonder enige hinder naar muziek luisteren? Dan is een krachtige draadloze hoofdtelefoon die via Bluetooth met je Iphone verbonden is de oplossing. Bij FNAC vind je voor elke situatie een geschikt model. Zo ga je moeiteloos joggen en vliegt de tijd voorbij !

Zalig zwemmen

Het waterdichte hoesje

Bij AMAZON vind je het praktische hardcase-hoesje dat je iPhone beschermt tegen water. Het dekt de USB-uitgangen en de jack af en zorgt voor een totale bescherming. Al wat jij nog moet doen, is je iPhone vastmaken en je kan met een gerust gemoed baantjes trekken. Bovendien beschermt zo’n hardcase-hoesje ook tegen zwaardere schokken.

Een waterbestendige smartphone?

Je smartphone waterbestendig maken is misschien niet de gemakkelijkste oplossing, maar het ziet er wel beter uit. Waarom? Omdat het onzichtbaar is! Je koopt een speciaal product (gelijkaardig aan wat je voor je schoenen gebruikt) en je maakt je telefoon leeg zodat je het product kan inspuiten. Dit waterafstotend product voorkomt niet echt dat er water binnensijpelt maar belet dat er schade wordt aangericht.

Geen smartphone meer: wat nu?

Heb je een probleem met je telefoon en kan je hem niet langer gebruiken om te joggen? Dan kan je bijvoorbeeld overschakelen op een sporthorloge met GPS. Je volgt er live je prestaties mee op en je maakt er zelfs mooie statistiekjes mee die een duidelijk beeld geven van wat je bereikt hebt. En misschien zorgt dit wel voor extra motivatie zodat je op lange termijn nog beter presteert. Voortaan heb je dus geen enkel excuus meer om je sportsessie op de lange baan te schuiven. Want of je nu kiest voor een sportarmband of –riem, je vindt gegarandeerd een geschikt model. Bovendien zorgt al die informatie op je smartphone alleen maar voor een extra stimulans. En zo zal je zien dat je nog gemotiveerder en gedisciplineerder je work-out afwerkt. Twijfel je nog? Lees dan snel even de commentaren van de internetgebruikers en deel ze met ons!