De invloed van onderkleding op het uiteindelijke uitzicht van een outfit wordt dikwijls onderschat. Bovendien zijn esthetiek, comfort en steun ver zoek als je lingerie draagt die niet bij je past. Om te leren je troeven juist uit te spelen en je toch goed te voelen in je ondergoed, ontdek je hier onze volledige lingeriegids.

Een product voor elke lichaamsbouw

De A-lichaamsvorm

Dit typisch vrouwelijk silhouet is wijdverspreid. Het kent een lichaamsvorm met rechte schouders en brede heupen. Draag op je bovenlichaam kledingstukken in banden of driehoeken die momenteel erg in de mode zijn. Bij PRINCESSE TAM-TAM vind je vele driehoekmodellen in delicate kant vanaf € 17,50. Durf te gaan voor diepe décolletés die de aandacht trekken naar je buste eerder dan op je onderlichaam. Wat dit onderlichaam betreft, vermijd je best lage tailles die niet erg flatterend werken.

De zandloper of 8-lichaamsvorm

Deze lichaamsbouw wordt het meest benijd omdat het als « ideaal » wordt gezien. Ze wordt gekenmerkt door een smalle, uitgesproken taille en schouders en heupen van dezelfde breedte. Dikwijls probeert men deze harmonieuze X te benaderen. Om deze vormen te benadrukken, draag je een basket-BH met versteviging om de buste te ondersteunen. Voor het onderlichaam heb je de keuze. Een string of een boxer in kant zal je silhouet prima doen uitkomen.

De molligere modellen

Het is niet altijd evident om onderkleding in de juiste maat te vinden als je een D-cup of groter hebt, vooral omdat de mode gesneden is voor vormeloze frêle silhouetten. Maar begrijp dit niet verkeerd. Ook al zijn de mannequins met een maatje 34 de stars van de haute-couture, in het werkelijke leven hebben mannen de voorkeur voor vrouwen met uitgesproken vormen. Wees daarom trots op wat de natuur je heeft geschonken en benadruk je rondingen nog meer met de gepaste lingerie. Kies vooral voor ondersteuning door basket-modellen te kiezen met beugels en met brede bandjes die je schouders niet in tweeën klieven. Onderaan verbergt een broek met hoge taille dat kleine buikje.

De H-lichaamsvorm

Een niet gemarkeerde taille en een rechte lijn van je borst tot je heupen vormen het H-silhouet. Wat er moet gebeuren voor een sexy en betoverend uiterlijk is om de vrouwelijke vormen te benadrukken. Bustiers en korsetten doen wonderen voor je silhouet. Ook body’s zijn je bondgenoten, vooral omdat ze al vele seizoenen lang terug in de mode zijn. Kleding met horizontale banden kun je beter vermijden.

Slimme lingerie-trucs voor vrouwen

Voor een soiree, een cocktail of een chic evenement zijn jurken een must. Draag hieronder een vormend stuk onderkleding zoals een gaine en je zult merken dat je silhouet in een oogwenk verbetert. Bovendien zijn BH’s zonder bandjes essentieel als je bustier tops draagt. En voor wie een beetje pit wil toevoegen aan een weinig imposante buste, is er gelukkig WONDERBRA met hun push-up modellen waar je niet omheen kunt. Tenslotte nog: als je broekpakken draagt, bijvoorbeeld op het werk, raden we je aan om te kiezen voor een string om geen zichtbare boorden te laten zien.

Waar vind je een trendy sieraad voor een speciale gelegenheid?

Bovenop hun onmiskenbare functie en het comfort, kan lingerie ook worden gezien als echte verleidingstroef. En om onze geliefde gelukkig te maken, kiezen we zo nu en dan voor een sexy ensemble die hem vast niet onverschillig laat! Bij een huwelijk is de keuze van lingerie bijvoorbeeld van primordiaal belang: wit, romantisch en delicaat, het streelt je vormen en staat garant voor een onvergetelijke huwelijksnacht. Voor een sensueel kerstfeest, een pittige verjaardag of een eeuwigdurende Valentijn, is de online-boetiek PABO de absolute referentie op de markt van de charmelingerie. Op dit moment werd een sectie ‘voorraadopruiming’ online gezet met artikels tot -70%. Aarzel niet om nu je  volgende geraffineerde outfit aan te schaffen. Zo gekleed kan niemand je weerstaan …