Hoera, vanavond is je lievelingsfilm op tv! Wil je geen seconde missen? Of heb je gewoon nood aan een knusse avond zonder aan iets anders te denken? Dan vind je hier de juiste inspiratie!

De klassiekers

Wat eet je als je voor de tv zit? Juist: hapjes, maar dan een geüpgradede versie. Als je weet waar je naartoe wilt, hoeft dit geen hersenbreker te zijn.

Lekker knus in je zetel

Eten voor de televisie vereist een zekere organisatie. Zorg voor een dienblad waar alles precies op past, zodat je geen voet meer uit de zetel hoeft te zetten. Je wilt immers ten volle van de film kunnen genieten en ondertussen moeiteloos snacken. Kleine porties zijn daar ideaal voor. Bij COLLISHOP vind je trouwens een groot gamma dienbladen tegen aantrekkelijke prijzen.

Welke ingrediënten?

Als we enkele lekkere snacks maken voor tijdens de film, grijpen we vaak terug naar dezelfde ingrediënten. Iets om met de handen te eten, zoals pizza’s, hamburgers, panini’s, broodjes of wraps, is altijd fijn. Deze recepten lenen zich uitstekend voor kleine porties. Je vindt alle ingrediënten bovendien gewoon bij DELHAIZE. En ach, echt goed voor de lijn kun je dit niet noemen, maar leuk is het wel!

Heel gezond en weinig calorieën

Over snacken bij de tv denken we vaak aan een schotel vol junkfood, maar je kan je bord ook vullen met goede gezonde dingen, wat even lekker kan smaken!

Fan van hartig …

Om de avond te beginnen, is er niets beter dan rauwe groenten. Worteltjes, champignons, bloemkool of kerstomaatjes zijn lekker krokant en overheerlijk met een zelfgemaakt sausje. Ook een hamburger kan best gezond zijn. Zo is een bagel een perfect vers en smaakvol alternatief. Deze burger met een gaatje in gaat heel goed samen met kalkoenfilet of zalm, plattekaas en enkele blaadjes sla. Een andere gezonde optie is, jawel, pizza! Wees minder kwistig met kaas en room en ga lekker los met veel groenten – een evenwichtig gerecht is het resultaat. Het codewoord is doseren, niet verhongeren.

… of toch liever zoet?

Wat zou zo’n tv-avondje zijn zonder iets zoets? Natuurlijk denk je dan meteen aan popcorn voor bij de film, maar fruitsla is veel gezonder en nog makkelijk te maken ook. Voor wie er maar niet genoeg van kan krijgen, zijn er milkshakes – smaakbommetjes voor klein en groot – of cookies! Het recept voor de lekkerste én gezondste koekjes is erg eenvoudig: smelt 100 g pure chocolade en voeg er vier theelepels zelfgemaakte pindakaas aan toe. Voeg vervolgens een geklutst ei en wat suiker toe. In een andere kom meng je een halve tas havermout, een vierde van een tas kokosnootschilfers en een halve theelepel gist. Doe dit mengsel bij de chocolade en maak koekjes met het deeg. Stop ze zo’n tien minuten in de oven en je koekjes voor bij de film zijn klaar!

Het juiste drankje

Ook voor het drankje kiezen we voor gezond. Met verse citroenen van PANIER D’ELOÏSE maak je in een handomdraai je eigen limonade. Citroenen hebben erg veel goede eigenschappen voor ons en helpen bovendien om onze tv-snacks te verteren. Een liter limonade maak je als volgt: snijd twee citroenen in schijfjes en voeg twee à drie soeplepels suiker toe. Tip: zet de limonade ten minste twee uur voor het drinken in de koelkast, zodat het water de citroensmaak kan opnemen. Wanneer je je een glaasje uitschenkt, voeg dan zeker ook enkele ijsblokjes toe! Nog een leuk ideetje als afsluiter: stem de recepten af op de film die je kijkt en geniet van heuse themasnacks!