Beeld je in: je hebt een serieuze boon voor die mooie griet of die knappe gast. Je voert een leuk gesprek en … de vonk slaat over. Je hebt afgesproken voor een date in een restaurant en kijkt ernaar uit. Vol spanning … en angst! Want waar ga je heen? Het is niet omdat je al vijf, tien of twintig jaar in dezelfde stad woont, dat je alle gastronomische hotspots op je duimpje kent. Er is altijd wel een verloren bistro in een of ander steegje, of dat gloednieuwe restaurant waar je al veel goeds over gehoord hebt … Je kunt natuurlijk niet overal van op de hoogte zijn, ook al ben je er thuis. En in bepaalde gevallen heb je gewoon het állerbeste adresje van de stad nodig. Denk maar aan de date uit dit horrorscenario…

Online restaurants vinden

Gelukkig zet het internet je op het juiste spoor. Je doet er ongetwijfeld inspiratie op en soms vind je er zelfs kortingen. En dat kun je toch moeilijk afslaan. Neem nu de website wtfsigte.com (achterhaal zelf maar de betekenis). Het is onnoemelijk eenvoudig: de website vraagt je locatie en doet op basis daarvan enkele voorstellen voor restaurants in de buurt. Heb je geen inspiratie? Geef aan dat je dorst hebt en misschien wel zin in een koffietje. En kijk, er komt een voorstel uit de bus. De site is best grappig. Hij is ook gratis beschikbaar op je smartphone. De kans is groot dat hij je naar een verborgen parel stuurt waarvan je het bestaan niet wist. Zo beleef je nog eens een ongekend gastronomisch avontuur.

Zoek je een goede deal?

Wat ook altijd een goed idee is, is Groupon. Hoogstwaarschijnlijk ken je deze site al voor andere producten, concerttickets of reisjes die je er tegen verlaagde prijs terugvindt. Maar wist je dat je er ook restaurantbezoekjes kunt scoren? Op Groupon vind je regelmatig aanbiedingen voor menu X in restaurant Y. Zo verzeil je al snel in restaurants die je anders links had laten liggen.

Groupon: met korting uit eten

En dat alles dan nog tegen een gunstige prijs! Het nadeel van Groupon is meteen ook het voordeel: jij kiest niet voor welk restaurant het aanbod geldt. Jij maakt een keuze op basis van wat Groupon jou aanbiedt. Je kunt dus niet anders dan uit je comfortzone te treden en je te laten leiden door verrassende voorstellen. Op avontuur gaan, is dat niet zo veel leuker als het ook nog eens minder kost? Groupon heeft tegenwoordig ook een gratis mobiele app.

TripAdvisor: restaurants op reis

Eindigen doen we met een website die welbekend is onder de avonturiers: TripAdvisor. TripAdvisor is een online community waar je restaurantbeoordelingen door andere reizigers kunt raadplegen. Deze website heeft een grote impact en is overal ter wereld aanwezig. De site is eveneens beschikbaar in het Nederlands. Je kunt niet zonder, als je op vakantie gaat. TripAdvisor bestaat ook al als mobiele app. Je vindt er dus ook restaurants en het werkt een beetje zoals wtfsigte.com, alleen kun je hier ook per categorie (soort keuken) zoeken en heb je toegang tot de mening van andere surfers die er vóór jou al gaan eten zijn. Inclusief scores, opmerkingen, voordelen, nadelen en gemiddelde prijs. Voor een avondje uit onder vrienden is wtfsigte.com het uitgelezen hulpmiddel, maar TripAdvisor bezorgt je wel het allerbeste adres met alle info die je nodig hebt erbovenop. Dé oplossing voor jouw horrorscenario!