Heb je een outfit die je alleen gebruikt voor sollicitatiegesprekken en/of vergaderingen op het werk? Haal hem uit de kleerkast! In dit artikel vind je enkele raadgevingen om de aparte delen die je beroepsoutfit uitmaken ook in het gewone leven te kunnen dragen.

Het tailleur van de vrouw

De tops

De blazer: je kunt je blazer op duizend verschillende manieren dragen! Je kunt hem bijvoorbeeld dragen op een jeans, met welke snit ook: een chique ontspannen look is verzekerd! Een goede raad: rol de mouwen van je blazer op en laat de zoom zien, het resultaat zal nog beter zijn. De chemisier: draag je een sobere en elegante chemisier voor een sollicitatiegesprek? Waarom laat je die niet een beetje extra pit geven in je leven van elke dag? Een uitstekend accessoire hiervoor is een lange halsketting. Je kunt het ook in je jeans met hoge taille dragen en het geheel afwerken met een riem.

Onderaan

De potloodjurk: denk je dat je dit kledingstuk onmogelijk in het dagelijkse leven kunt dragen en dat dit je onvermijdelijk een strenger uiterlijk zal geven? Het tegendeel is waar. Je kunt er het meest opvallende onderdeel van je chique sportlook van maken door hem te dragen met baskets, een sweatshirt en een das-halssnoer die je kunt kopen bij VERITAS. Probeer het en je zal er meteen anders over denken! De carrot-broek: hier geldt hetzelfde: voel je je er strenger uitzien door hem te dragen? Probeer je te laten inspireren door wat we schreven over de potloodjurk, een duivelse look gegarandeerd! Draag de zoom onderaan langs de buitenkant voor meer stijl. Hakken: moeten we je nogmaals de raad geven om eenvoudige hakken te dragen? Dit schoeisel is gewoon prachtig en kan bij alles worden gedragen: rok, kleed, gewone broek … Laat gewoon je creativiteit de vrije loop!

De jurk

Heb je een sobere jurk, dan kan je die zondermeer dragen voor een trouwfeest of zelfs een soiree door hem te combineren met een mooi jasje en hoge hakken. Je kunt je ideale schoenen vinden bij SPARTOO, deze site biedt veel keuze. Je zult nog beter scoren door je schoenen, die eigenlijk voor speciale gelegenheden bedoeld zijn, bij deze jurk te dragen die je hierdoor een speciaal tintje geeft.

Het kostuum van de man

Top

De blazer: je kunt je blazer elke dag dragen, over een pull, met een jeans en lage laarzen bijvoorbeeld. De blazer combineren met een broek in lichte kleur is ook een prima idee voor het tussenseizoen! Het hemd: draag je hemd met opgerolde mouwen voor een meer ontspannen look, beslis vervolgens of je het wel of niet in je broek draagt. Hem op je linnen broek of jeans dragen geeft je allure! De das: die kan je op een hemd dragen, alles onder een pul. Dat geeft je een geklede look zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.

Onderaan

De broek: als je kostuumbroek voldoende nauw loopt heb je geen enkel probleem om hem ook in het leven van elke dag te dragen, bijvoorbeeld met een hemd met opgerolde mouwen en mocassins. Zoniet kan je hem ook dragen met stadsschoenen en een pull: eenvoudig maar doeltreffend! De schoenen: je kunt schoenen, die je normaal voorbehoudt voor vergaderingen, ook probleemloos elke dag dragen: het enige wat je nodig hebt is een jeans, een jasje en een hemd of T-shirt en daar ga je! Je vindt alles wat je nodig hebt voor de stijl die bij je past op de site van ASOS . Vanaf nu blijft je meeting-outfit niet maandenlang in de kast hangen!