Ideaal voor grote families of vakanties met vrienden … maar ook voor verliefde koppeltjes of eenzaten. Iedereen kan zich in deze formule terugvinden! Iedereen zijn eigen weg, een eigen weg voor iedereen … Bij NECKERMANN bijvoorbeeld, heb je als vakantieganger een oneindige waaier aan keuzes wat betreft het benodigde budget of de gekozen formule. Maar dat is niet alles, het is een echte mix van individualiteit – want iedereen heeft zijn eigen structuur – en de collectieve formule, want je kunt anderen ontmoeten tijdens een activiteit, een maaltijd of een avondje uit.

Voor families: breng de kleintjes mee!

Deze formule is ideaal voor grote families. Iedereen vindt wel wat te doen en iemand om kennis mee te maken! De kinderen gaan naar de club, de pubers kunnen rustig onder elkaar de wereld verbeteren, en de volwassenen hebben de handen vrij om te doen wat ze willen! Campings bieden een heel gamma aan activiteiten aan, van ’s morgens tot ‘s avonds … Wat uitrusting en service betreft, moet gezegd worden dat die sterk kan variëren en dit wordt beïnvloed door het budget van de vakantieganger.

Hoe je camping kiezen?

Bij CODEPROMOTION.BE vind je kortingen voor zgn. kwaliteitscampings, geregistreerde campings van het hogere niveau… Wist je trouwens dat er meer dan 200 criteria bestaan om campings in te delen en hun 1 tot 5 sterren te verlenen (uitrusting, diensten, toegankelijkheid, duurzame ontwikkeling)? Wat de accommodatie betreft, staan alle mogelijkheden open volgens hoeveel sterren je wilt bewonderen (die aan de hemel dan), van dichtbij of van ver. Van de tent over de mobilhome, tot chalets of cottages: er is iets voor ieders gading en portemonnee!

Center Parcs:

Een oord van rust voor de hele familie, zo zou men de twee Belgische Center Parcs kunnen beschrijven in De Vossemeren en Erperheide. Op twee stappen van thuis zullen de omgeving en het comfort je meteen op een andere planeet doen voelen. De domeinen van CENTER PARCS staan open voor de hele familie en zijn ideaal om van de frisse lucht te genieten dankzij hun twee mooie, natuurlijke sites. Laat je gaan in de vele activiteiten!

Sunparks:

Comfortabele en uitnodigende vakantievilla’s tegen een zacht prijsje in België? Is dat waar je naar verlangt voor je verlofperiode of voor de schoolvakantie? Zoek dan niet langer, SUNPARKS is op jouw maat gesneden! De Haan aan zee, Kempense Meren, Oostduinkerke aan zee, de Ardennen: vier vakantiedorpen, vier verschillende ambiances. Een volledig uitgerust vakantiehuis, hotels met alle comfort en dit in een natuurlijke omgeving. Wie verlangt meer? Je kinderen zullen er niet meer wegwillen nadat ze hebben geproefd van de spelen die hier worden aangeboden!

Eenzame vakanties!

Voor wie zijn vakantie wil doorbrengen buiten de gebaande paden zijn er ook andere formules die hoge ogen scoren: in een yurt of een tipi, in een tent of op safari, in boomhutten of in vlottende hutten of in een cottage met de voeten in het water van een bubble-room …Voor wie het land wil ontdekken en een beetje wil zwerven, is de formule met een caravan of campingcar ideaal. Aarzel niet om online vergelijkende sites te raadplegen om de camping te vinden die helemaal is aangepast aan jouw wensen!

Nieuw: glamping!

De nieuwe trendy formule is glamping, een kruising tussen comfort, glamour en camping! Het is de chique natuurversie. Gedaan met de rugpijn en welkom aan gepamperd comfort en cosy ambiance! Bovendien zijn de voorgestelde activiteiten origineel. Je kunt je bezighouden in de boomgaard, de moestuin en tussen de dieren. Je kunt koeien melken of leren kaas maken, maar je kunt ook volop profiteren van alles wat er daarnaast nog wordt aangeboden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vlucht in een luchtballon? Maar het principe dat vooral furore maakt is de locatie in kleine accommodaties verspreid over de hele wereld. Je vindt ze op de site gamping.com, waar 14 landen huuraccommodatie voorstellen …

Een goede uitrusting is de garantie voor goed kamperen!

Op de site www.outcamp.net vind je een lijst van onmisbare spulletjes die je niet mag vergeten! Bovenaan het lijstje van wat het meest wordt vergeten staat de zaklamp! Voor de gestresseerden onder ons, die absoluut willen weten of hun campingplaats niet bedreigd wordt door geologische risico’s, bestaat er www.ladocumentationfrancaise.fr Voor wie met vakantie naar het buitenland vertrekt: verifieer de inentingen die nodig zijn en vergeet geen EHBO-kit (waarin uiteraard muggenspray, waterproof verband, zonnecrème en ontsmettingsmiddel, maar ook alle noodnummers!) Wat denk je, word je volgende vakantie een zwerftocht of een chique uitstap?