Het is vaak moeilijk kiezen tussen sexy creools, discrete parels of chique hangers. Deze uiterst vrouwelijke juwelen zijn perfect om al je looks af te werken en je gezicht te laten oplichten. Vele merken en verkooppunten hebben zich op de markt van de juwelen geworpen. Hier volgen kostbare raadgevingen om je te helpen het model te kiezen dat het best bij je past.

Materialen kiezen om allergieën en infecties te vermijden

Om de kostprijs van oorbellen te verlagen, zijn fabrikanten afgestapt van edelstenen. Tot meerdere eer en glorie van onze portemonnee vinden we dus makkelijk oorsieraden tegen lage prijzen. Toch kan de legering van koper en zink, waaruit oorbellen gemaakt worden, soms leiden tot infecties van de oorlellen of een huidallergie. Deze materialen van lage kwaliteit herken je makkelijk, want na enige tijd nemen ze een groenachtige kleur aan. Kies daarom eerder voor verguld metaal, zilver of staal dat je bij VERITAS kan vinden en maak je oorbellen voor en na het inbrengen met alcohol schoon. Een laatste kleine tip: breng een laagje kleurloze nagellak aan op het pinnetje van je oorbellen om direct huidcontact met het juweel te vermijden.

Oorbellen kiezen in functie van je kapsel

Korte kapsels

Jongedames die pronken met een korte coupe laten hun keuze best vallen op hangende oorbellen, zoals creoolse. Deze laatste passen bijzonder goed bij rechthoekige of ovale gezichten. Dit soort juwelen maken een jongenskopje vrouwelijker voor een harmonieus uitgebalanceerd silhouet.

Lang los gedragen haar

Wie zijn haar graag lang en los draagt, opteert voor kleine ringoorbellen, knopjes en knijpers met steentjes of parels die het goed doen met om het even welke outfit omdat ze een discrete chic uitstralen. Onze hangers en grote knoppen houden we voor wanneer het haar wordt opgestoken.

Chignons

Om het haar uit je gezicht te houden, is de chignon een praktische oplossing in alle mogelijke situaties. En hoge bun bij warm weer, een klassiek knotje voor een brave look, een lage chignon voor een sollicitatiegesprek of een losse chignon om er eerder romantisch uit te zien. Ze worden afgewerkt met fijne oorknopjes of hangers die je hals er langer laten uitzien. Bijouterie MATY biedt een uitgebreid gamma dergelijke modellen aan. En waarom niet kiezen voor een bohème look met pluimen die dit seizoen erg in trek is.

Naar achter getrokken paardenstaarten

Naar achter getrokken haren maken ongetwijfeld je gezicht vrij en zijn een uitstekende manier om de aandacht te trekken op je accessoires. Aarzel niet om hierbij je fantasie de vrije loop te laten wat betreft fantasiejuwelen: XXL-modellen, clips, gekleurde oorbellen aan slechts één kant of langsheen het hele oor … Dit alles zorgt ervoor dat het strenge voorkomen van je kapsel gebroken wordt.

Oorbellentrends voor 2018

Het is trendy om hangende oorbellen te dragen en die vind je in alle kleuren en groottes. Afspraak bij ZARA in de afdeling accessoires. De tijdloze creoolse look wordt dit seizoen minder gedragen en wordt vervangen door volle oorbellen of met ringen errond voor alsmaar origineler variaties. Om een luxueus tintje te geven aan hun modeshows hebben Saint Laurent en McQueen imposante oorbellen geïntroduceerd die over het hele oor worden gedragen. Ook al zijn deze niet echt makkelijk te dragen bij alledaagse activiteiten, ze zullen vast en zeker effect scoren tijdens een soiree of een speciale gelegenheid. De dapperste durvers onder ons, tenslotte, omarmen de trends van de single-loop en de mismatch oorbellen, een oefening in riskante stijl voor mode-experts!