Het echt onmisbare kledingstuk dat we allemaal in onze kleerkast hebben hangen en dat nooit uit de mode verdwijnt: de jeans. De stof met haar opmerkelijke kwaliteit maakt van dit kledingstuk een onmisbaar item dat altijd en overal kan worden gedragen. Ontdek de oorsprong van dit modefenomeen en hoe je het ideale model kiest waar je jarenlang plezier aan zult beleven.

De oorsprong van de denim

We moeten terugkeren naar de jaren 1860 om de oorsprong van dit kledingstuk te ontdekken. De hoofdrolspeler in ons verhaal is de befaamde Levi Strauss die de geweven stof, afkomstig uit Nîmes (en later naar deze stad genoemd) populair zou maken. Tien jaar later legde Jacob W Davis het brevet neer voor het gebruik van de rivetten op de zakken om de jeans sterker te maken en dat was het begin van het overweldigende succes van de stevige LEVI’S broeken. Zij werden eerst verkocht als werkkledij omwille van hun sterkte. We moeten wachten tot de jaren 60/70 voor de jeans gemeengoed zou worden, gedragen door mannen, vrouwen en kinderen van elke generatie en van elke sociale klasse.

Hoe draag je een jeans?

Een snit voor elke lichaamsbouw

De rechte jeans past bij elk silhouet. Hij is niet breed en ook niet smal en verlengt daardoor gewoonweg je vormen in alle discretie. Het is een basic die makkelijk om dragen is en assorti gaat met de rest van je garderobe. Aarzel niet er een vleugje kleur aan toe te voegen door een topje te kiezen dat afwijkt van het gebruikelijke. De slim jeans werd geïntroduceerd door de mooie Kate Moss en blijft ons verleiden. De stof bestaat dikwijls uit elastaan om zoveel mogelijk gestalte te geven aan je silhouet zodat het een tweede-huideffect creëert. Dit werkt bijzonder goed bij kleine maten omdat het de benen verlengt. G-STAR biedt een breed gamma slim modellen aan in verschillende kleuren en snitten. De broek met olifantspijpen of de brede jeans is de lieveling van jonge dames met ronde kuiten en billen. Kies echter voor een ruw model en vermijd de afgewassen kleuren die volume zouden kunnen toevoegen. Hij wordt bijzonder mooi gedragen met hoge hakken om het silhouet te verlengen. De boyfriend jeans is geïnspireerd op de mannelijke snit en geeft een ontspannen indruk met lage taille. Hij doet het goed bij grote en voluptueuze maten. Opteer om de stijl te breken voor spannende tops en vrouwelijke schoenen en laat het niet te lobberig lijken door een verkeerde total look.

Denim met alles erop en eraan

Het tijdloze van denim wordt niet enkel vertaald in broeken; dit materiaal kleedt ons van top tot teen! Inderdaad, jeansjassen, jeansrokken, of dito salopette zijn schering en inslag. Bovenop de stevigheid charmeert het blauwe denim door haar overduidelijke, esthetische kwaliteiten en haar polyvalentie. De jeansrok vinden we terug in alle modes en alle jaren en hij zal altijd een ereplaats behouden in onze garderobe. Hij is soms vintage in trapezoïde-vorm geïnspireerd door de jaren 70, afgewassen en mini zoals in de jaren 80 of gescheurd zoals in de jaren 90 look. De salopette doet terugdenken aan het oorspronkelijke gebruik van denim als werkkledij. Tegenwoordig wordt die gedragen in een ontspannen en lenteachtige sfeer boven op een kanten of gebloemde top voor een trendy allure, zonder dat je al te veel moeite moet doen. Ga naar de WRANGLER site om die jeans te vinden die al je outfits zal veredelen.