Een trouwfeest brengt heel wat werk met zich mee. Je moet een zaal huren, de catering voorzien en de versiering bestellen. Vaak blijft er dan niet veel tijd meer over om te gaan shoppen voor de trouwjurk. En natuurlijk wil je op deze unieke dag wel de allermooiste zijn. Jammer genoeg kan je de jurk maar eenmaal dragen. Het zou dan ook jammer zijn er je hele spaarboekje aan te besteden. Gelukkig hebben een aantal merken deze bezorgdheid goed begrepen. En daarom kan je online nu ook goedkopere trouwjurken vinden.

Een goedkopere trouwjurk in de webshops van confectiekleding

Onze favoriete adressen

Wat voor soort trouwfeest jij kiest, hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak. En zo is het ook voor je trouwjurk. Daarom bestaat er gelukkig een heel gamma aan trouwjurken waarin elke toekomstige bruid haar gading wel vindt. Om naar het stadhuis bijvoorbeeld is een eenvoudigere jurk beter geschikt dan de traditionele lange jurk met sluier. Zalando is de perfecte plaats om zo’n outfit te vinden, strak en vrouwelijk zonder te veel franjes. Bovendien profiteer je van een gratis verzending bij aankoop van de gewenste artikelen. Een andere naam om te onthouden is Asos. Met prachtige bruidsjurken, de ene al mooier dan de andere, aan prijzen vanaf 126€, vind je hier niet te missen koopjes. De verschillende collecties zijn zeer trendy en aangepast aan elke figuur. Klein, groot, slank, een beetje voller? Je vindt het er allemaal. En om tot slot, de bruidsuitzet helemaal compleet te maken kan je op deze webshop ook je keuze maken uit fijne lingerie voor je huwelijksnacht, prinsessenmuiltjes en schitterende juwelen.

Samenwerkingen met de ontwerpers van trouwkleding

Zelfs een betaalbare trouwjurk gemaakt door een gespecialiseerde ontwerper, kan je online vinden. Afspraak op La Redoute waar je de samenwerking met de getalenteerde Delphine Manivet kan ontdekken. Onze voorkeur gaat alvast uit naar de jurk met het cache-coeur decolleté, momenteel met een korting van 20%. Natuurlijk wil je ook de bijpassende schoenen. Daarvoor vertrouwt Cosmoparis op Elise Hameau die in deze capsulecollectie de iconische thema's heeft overgenomen van de verschillende bruidsjurkmodellen.

Neem de juiste voorzorgsmaatregelen

Vooraleer je een jurk aankoopt, moet je natuurlijk wel de juiste maten kennen en de beste snit bepalen in functie van je figuur. Online je jurk aankopen, bespaart je uren aan pasbeurten in de paskamers waar je bovendien vaak inmenging krijgt van de verkoopsters wat sommigen misschien liever niet hebben. Maar het nadeel van online shoppen is dat je niet de gelegenheid hebt om de jurk uit te proberen. Daarom moet je zorgvuldig de maatgids op de webshop raadplegen en die vergelijken met je eigen maten.

Een betrouwbare klantenservice vinden

Bij je keuze tussen de online shops let je best op de aanwezigheid van een betrouwbare klantenservice. We raden je aan om te kiezen voor een bedrijf met een beschikbare en actieve klantendienst of voor een webshop die jurken op maat aanbiedt. Sommige Aziatische webshops hebben misschien wel aantrekkelijke prijzen, een beetje zoals Ebay, maar deze websites bieden vaak valse merkkledij aan van een bedenkelijke kwaliteit. Terugzendingen worden vaak niet geaccepteerd en terugbetalingen zijn moeilijk. Je riskeert dus een teleurstelling op te lopen en je geld te verliezen. Kortom, het sop is de kool niet waard. Als je je trouwjurk online wil bestellen wacht je best niet tot de vooravond van de grote dag. Afhankelijk van de locatie van de verzender, kan de levertijd immers oplopen. En tot slot, aarzel niet om een naaister te contacteren om de laatste aanpassingen uit te voeren.