Met vrienden op vakantie vertrekken betekent vooral de vrijheid opzoeken. Geen ouders in je nek die beslissen over de bestemming en de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. Je pakt de wereld op je eentje aan! En toch moet je ook dit op een bepaalde manier organiseren, wat zo zijn voordelen heeft.

Met je vrienden in groep vertrekken

De voordelen van een groepsreis

  • Samen reizen betekent vooral de kosten verdelen voor vakantielogies, benzine, eten, enz. Het staat tevens garant voor een goede vakantie zonder dat dit je een arm en een been kost!
  • Bovendien, als je met de auto reist, kun je op deze manier elk om beurten het stuur nemen, want iedereen heeft het recht op wat ontspanning als de reisweg lang is.
  • Met velen vertrekken betekent ook het leven in gemeenschap ontdekken: het verdelen van bepaalde taken, het respect voor de manier van leven die anders is dan normaal.
  • Het is een ervaring die je doet groeien en die toelaat jezelf op een andere manier te ontdekken. Als je in een gemeenschap leeft, smeed je nauwe banden en omdat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft in het gebeuren van elke dag binnen deze gemeenschap, leidt dit tot een bepaalde harmonie.

Vertrekken op georganiseerde vakantie

Een aanlokkelijke prijs

Georganiseerde reizen verschillen van andere groepsreizen. Ze bieden echt wel een maximum aan voordelen in vergelijking met andere manieren van reizen. Het eerste belangrijke argument is de prijs. Inderdaad, georganiseerde reizen zijn dikwijls goedkoper dan de reizen die je op eigen houtje organiseert. Het feit dat je met velen bent, kan de prijs aanzienlijk doen dalen, zowel voor bezoeken, hotels als transport. De prijs voor georganiseerde reizen is dikwijls ‘alles inbegrepen’ en geeft je het comfort niet de hele reis lang te moeten rekenen en niet méér te betalen dan je had voorzien.

Een begeleide organisatie

Opteer je voor een georganiseerde reis, hoef je je geen zorgen te maken over de organisatie ervan, een reden tot piekeren minder over bijvoorbeeld hoe naar je bestemming te reizen, hoe welke auto te huren bij je aankomst of welk hotel te boeken. Vergeet al die vragen, het wordt allemaal voor jou gedaan. Het enige dat je moet beslissen is waar je naartoe wilt reizen.

Een helemaal uitgestippeld parcours

Wat de bezoeken betreft, moet je voor een individuele reis je eigen reisroute uitstippelen en moet je zelf de plaatsen uitkiezen die je het bezoeken waard lijken. Als je blind reist, loop je het risico prachtige en typische plaatsen te missen die dikwijls niet worden vermeld in de gidsen of op het web. Reisagentschappen nemen er geen genoegen mee om de hoogtepunten aan te bieden van een streek of een land. Ze gaan in elke regio op zoek naar de meest interessante dingen om te zien voor een uniek verblijf vol originele bezoeken. Vertrekken in groep voor een georganiseerde reis betekent tot slot ook nog dat je je kunt concentreren op de groep die je vormt, dat je nieuwe mensen kunt ontmoeten, vriendschapsbanden kunt sluiten, zonder je ook maar iets te moeten aantrekken van de logistieke kant van je reis.