Het enthousiasme bij het ontvangen van een uitnodiging voor een komend huwelijksfeest maakt al snel plaats voor de volgende vraag: wat zal ik aantrekken? Tijdens het zomerseizoen volgen de trouwfeesten elkaar snel op, maar er zijn er geen twee hetzelfde. Vergeet dus het idee om dezelfde jurk te dragen bij elke ceremonie! In de kerk, op het strand of in een kasteel moet je altijd een aangepaste outfit dragen. Dit zijn onze raadgevingen om het gelukkige koppel alle eer te bewijzen.

Welke ceremoniejurk kiezen?

Voor een burgerlijk huwelijk in het stadhuis

Om te beginnen is een huwelijk in het stadhuis er zelden een waarbij alle registers worden opengetrokken met een jurk als een schuimgebak en met meer dan 200 gasten. In tegendeel, het is eerder een intieme gelegenheid met een discreet elegante en sobere outfit. Kies voor een romantisch en delicaat voorkomen in een jurk met bloemmotief van CHI CHI LONDON die tot midden het onderbeen komt.

Voor een kerkelijke inzegening

In de kerk is een eerder brave outfit aan de orde. Vergeet de decolletés en de korte jurkjes om de clerus niet te bruuskeren. Vergeet niet dat het in kerken vaak ook koud is en afhankelijk van de duur van de ceremonie kan het best zijn dat je verschillende uren zonder bewegen moet blijven zitten. Het is dus best mogelijk dat je gaat bibberen van de kou. Voorzie je daarom van een stola, een boléro of een kort jasje dat je tijdens die momenten comfort kan bieden.

Voor een themaviering

Beïnvloed door programma’s op televisie worden steeds meer huwelijken georganiseerd volgens een specifiek thema. Zigeuner, middeleeuws, vintage of zelfs naar een sprookje; de mogelijkheden zijn eindeloos. Het trouwkoppel kiest dikwijls een thema volgens hun interessesfeer of hun kinderdromen. Als genodigde moet je daarom het spel meespelen en het thema volgen. We raden je echter aan om niet te veel geld uit te geven aan een outfit die je daarna niet vaak meer zult dragen.

Alternatieven voor een traditionele jurk

Als je niet graag je benen toont of als je gewoon geen fan bent van de vrouwelijke look van een jurk, kan je gaan voor andere opties als je wordt uitgenodigd op een trouwfeest. Combineren is de nieuwe onomstreden trend voor een chique, geklede look. Gecoördineerde ensembles van het type top en broek met prints zijn ook uitermate geschikt voor een trouwfeest. Ga eens even kijken naar de collectie van NAF NAF in hun sectie huwelijksgenodigden, waar je een grote keuze vindt in originele en gesofisticeerde modellen. Met de juiste accessoires kan bijna om het even weke outfit worden omgetoverd in een gedistingeerde look geschikt om het gelukkige koppel te vieren.

Ballerina’s of stiletto’s? Ideeën voor schoenen en accessoires

Nogmaals: hou rekening met het soort ceremonie bij de keuze van je schoenen. Bijvoorbeeld, voor een plattelandsbruiloft in open lucht draag je beter geen naaldhakken die in het gazon zouden wegzinken. Ook het seizen is een belangrijke indicator, want niet alle huwelijken worden tijdens de zomer ingezegend. Het is daarom logisch om geen sandalen te dragen in december. En om de nacht weg te dansen, voorzie je best een extra paar ballerina’s die je blaren op je voeten besparen. Wat de accessoires betreft, aarzel je niet om iets te dragen bezet met juwelen of een luxueus klein tasje. Dit is het moment om je mooiste sieraden die je bewaart voor speciale gelegenheden uit de kast te halen! Het Engelse topmerk KAREN MILLEN biedt momenteel accessoires en juwelen aan voor minder dan € 60. Je bent nu uitgerust voor de komende huwelijksmarathons. Nog een laatste tip: denk eraan om waterproof mascara te dragen voor het geval dat je last zou krijgen van emotietranen!