Wie is er nooit op zijn vakantiebestemming aangekomen met de woorden: “Nee, dit is niet goed…”? Maar om in ‘dit’ aan te komen, heb je wel de hele weg moeten afeggen met de auto of met het vliegtuig, en ook dat verloopt niet altijd zoals voorzien. Vertragingen, verkeersopstoppingen, hitte: al die kleine vervelende dingen kunnen het begin van de vakantie lelijk verpesten. We geven je daarom hier enkele kleine tips om Zen te blijven als je wordt geconfronteerd met die kleine onverwachte omstandigheden tijdens je vakantie, en om op reis te vertrekken in betere conditie, zoals met de promoties van GROUPON, om goed uitgerust te zijn voor het vertrek.

Bereid je vakantie voor

Het zal je niet verbazen als we zeggen dat een minutieus voorbereide vakantie een geslaagde vakantie is. Je plant niet minuut voor minuut wat je met je tijd gaat doen, maar je berekent goed de duurtijd van het traject, vooral als je met de auto reist. Als je weet dat het een lange weg wordt, denk dan aan wat je onderweg nodig zult hebben: eten, vers water, spelletjes voor de kinderen, enzoverder. Stippel je weg goed uit en zoek ook naar parkings langs de snelweg waar je eventjes kunt uitrusten. Rijd zoveel mogelijk terwijl het niet te warm is. Probeer Zen te blijven bij verkeersopstoppingen. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar het gaat hier om je mentale gezondheid. Probeer je kinderen met spelletjes af te leiden tijdens de reis. Je vindt draagbare gezelschapsspellen bij COLLISHOP. Denk ook aan het opnemen van een speciale playlist-CD voor op vakantie om het goede humeur in de auto hoog te houden. Als je met het vliegtuig reist, kies dan voor comfortabele kleren in verschillende lagen. Je kunt immers van koud in erg warm weer terechtkomen op enkele uren tijd, en dat is verre van leuk. Stop al je documenten in een klein tasje zodat je alles snel terugvindt, zo verlies je geen tijd bij het inchecken. En dit geeft je dan de tijd om een kopje koffie te gaan drinken! Informeer je over de Belgische ambassade of consulaat het dichtst bij je vakantieplaats. Dat is altijd handig als er zich een dringend probleem zou voordoen of indien je je papieren verliest….

Kies voor Zen-gedrag

Het appartement is niet klaar, of de kamer is nog niet schoongemaakt? Krijg daarom nog geen hartaanval aan de balie! Haal gewoon wat je nodig hebt uit je koffer en ga wat uitrusten bij het zwembad of op het stand. De kinderen zullen maar al te graag een frisse duik nemen en jij kunt je rustig neervlijen aan de bar van het hotel om van een koele cocktail te genieten. Denk eraan om een badpak en een handdoek apart te houden zodat je niet je hele valies overhoop moet halen. Nog enkele raadgevingen om je te ontspannen als je voelt dat iets op je zenuwen begint te werken: sluit je ogen, stretch je schouders, en adem langzaam in en uit. Vijf minuutjes relaxen doet je de hemel aan goed en wapent je tegen de volgende crisis.

Neem gepaste medicatie mee

Je kleinste klaagt over insectenbeten en je oudste was zo slim om in de stekels van een zee-egel te grijpen? We hopen dan maar dat je alles hebt meegebracht om die kleine ongelukjes te verhelpen! Om te vermijden dat je met lege handen staat op verafgelegen plaatsen, zonder apotheek in de buurt, raden we je aan om altijd een eerstehulptas mee te nemen. Dit verhelpt al veel problemen als er iemand gekwetst raakt! Neem verband mee en ontsmettingsmiddel, insectenafstotende middelen, snelverbanden, helende en ontstekingsremmende crèmes, pijnstillers, enz. Dat dekt zowat alle gebruikelijke kleine problemen en om er zeker van te zijn goed beschermd te zijn, surf je naar de aanbiedingen van PARTENA. We hopen dat je een leuke, ontspannende vakantie tegemoet gaat met deze tipd. Probeer Zen te blijven en je niet op te winden bij kleine onvoorziene omstandigheden of kleine tegenslagen. Vakanties duren niet lang. Maak er het beste van!