Het is de ultime droom van elke avonturier: reizen aan een lage prijs. Jammer genoeg neemt de prijs van het vliegtuigticket een belangrijk deel van het budget in beslag. Wil je een goede deal vinden? Wij zetten hier alles voor jou op een rijtje.

"Waar?": Gebruik het internet

Denk aan de websites die de vluchten vergelijken ...

De websites die alle vluchten met elkaar vergelijken zoals CHEAPTICKETS zijn het beste middel om een goedkope vlucht te vinden. Ze laten je toe om optimale zoekacties uit te voeren, zowel qua data als bestemming. Deze websites vergelijken duizenden verschillende vluchten met elkaar, met of zonder tussenstop, korte of lange vluchten… Nadeel is wel dat sommige onder hen zijn verbonden zijn aan bepaalde luchtvaartbedrijven en soms geen houden rekening met de lagekostenmaatschappijen. Een goede tip: neem de tijd om de prijzen ook te vergelijken op andere gelijkaardige websites. Misschien hebben die nog betere aanbiedingen.

... De lagekostenmaatschappijen voor de luchtvaart!

De lagekostluchtvaartmaatschappijen zoals  EASYJET kunnen je soms heel aangenaam verrassen met zeer aantrekkelijke offertes. Maar kijk goed na wat in het ticket inbegrepen is en welke diensten inclusief zijn. Houd er ook rekening mee dat je soms op een minder centrale luchthaven landt die niet meteen in de buurt van je eindbestemming ligt. Maar, om te besparen moet je mobiel en slim zijn. Interessante tip: let op de afstand tussen het stadscentrum en de luchthaven waar je landt want het vervoer naar het centrum kan je soms flink wat meer kosten dan bij een gewoon ticket. Kies dus voor het beste alternatief. Maar hoe dan ook, meestal zijn de lagekostentickets een goed alternatief voor wie zich kan behelpen.

"Wanneer? "De juiste periode kiezen

Vroeg je ticket aankopen

Wat ook je bestemming is, het ideale moment om je ticket te kopen is ongeveer 3 maanden op voorhand. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een last-minute ticket (met Neckermann bijvoorbeeld). Ook dat is zeer interessant maar is niet voor iedereen geschikt. Dus, als je niet op het laatste moment je vlucht wil reserveren en toch wil genieten van aantrekkelijke prijzen, reserveer dan je vlucht zodra je je vertrekdatum kent!

Wees flexibel bij de vluchtkeuze

De ticketprijs hangt af van het uur, de weekdag, het seizoen en de vakanties. De duurste reizen zijn in het weekend en tijdens de dag want dan is er meer volk. Om een goedkoper ticket te bemachtigen reis je best ’s nachts en in het midden van de week.  Trouwens, reizen in het laagseizoen en buiten de schoolvakanties is meestal veel voordeliger! Kijk ook eerst na of er geen goedkopere vertrekdag is vooraleer je de vertrekdatum bevestigt. In een tijdspanne van 24 uur kunnen de prijzen soms 50% goedkoper zijn.

"Hoe? "De kleine lettertjes die het verschil maken

Verzekeringen en taksen

Heb je al een verzekering? Dan hoef je niet die van de luchtvaartmaatschappij te gebruiken. Kijk uit: die opties zijn soms vooraf al aangekruist. Wees dus aandachtig en kruis de opties af als je ze niet nodig hebt! Maar, als je geen voldoende dekking hebt, kan het wel de moeite waard zijn om even de verzekering van de luchtvaartmaatschappij te bekijken. Meestal zijn die kwaliteitsvol en gespecialiseerd in vliegtuigreizen. Tot slot neem je bij lagekostenvluchten best de tijd om de kost van de taksen en de bagageregistratie na te kijken want die kosten kunnen soms behoorlijk oplopen.

Loyaliteitsprogramma's

Reizigers nemen niet altijd de tijd om zich in te schrijven voor de loyaliteitsprogramma's. Toch kan dat heel zinvol zijn. Want als je ingeschreven bent, kan je  “miles” opsparen waarmee je daarna gratis vluchten kan boeken. Een goed advies voor de verwoede shoppers! De “miles” verzamel je door te reizen maar ook door te shoppen. Bepaalde bedrijven stellen kredietkaarten voor gekoppeld aan loyaliteitsprogramma voor bekende winkels. Hoe werkt dat? Stel dat je 200 euro uitgeeft met die welbepaalde kredietkaart, dan verdien je 600 miles. Iedereen vaart er wel bij. Dankzij al deze tips ligt de wereld voor jou open en zal je heel wat geld besparen op je vakantiebudget.