Daar is de zon! Tijd om je rokjes en kleedjes uit de kast te halen en onze benen te tonen. Maar wie kleedje zegt, zegt gladde benen! Ze hebben rustig kunnen overwinteren, maar nu is het tijd om afscheid te nemen van je winterbenen en je zijdezachte zomerbenen te showen. Er bestaan verschillende manieren om je benen te ontharen, maar welke je kiest, dat hangt af van je budget, je tijd en je pijngrens. Hier lees je alles wat je moet weten!

De verschillende opties

Scheren

Voordelen: De snelste manier om van dat haar verlost te raken, is scheren. Tien minuten onder de douche en het is gebeurd! Dit is bovendien een redelijk goedkope optie, want het enige wat je nodig hebt, is een speciaal scheermesje voor vrouwen. Dat vind je tegen een spotprijsje bij HEMA. Voor slechts enkele stuivers extra ruil je al die scheermesjes in voor een elektrisch exemplaar. Deze optie is snel, goedkoop én pijnloos, aangezien je tijdens het scheren gewoon het haar afknipt zonder het met wortel en al te verwijderen. Nadelen: Tegenover die voordelen staat ook één niet te verwaarlozen nadeel. Scheren bezorgt je geen langdurig resultaat. Om de twee dagen moet je weer aan de slag. Bovendien maakt scheren de haren dikker. Als het dan terug groeit, is dat niet bepaald aangenaam. Je kunt dan last krijgen van kleine, irriterende, rode puntjes. Scheren is dus ergens wel een goede oplossing, maar niet voor op lange termijn.

Ontharingscrème

Voordelen: Een ontharingscrème is, net zoals scheren, pijnloos en snel. Je brengt de crème aan, laat ze inwerken en reinigt je benen onder de douche. Nadelen: Deze optie is ook niet echt geschikt voor op lange termijn. Na drie tot vier dagen zie je alweer haartjes verschijnen. Ontharingscrème is niet bedoeld voor je hele lichaam en wordt vast en zeker afgeraden voor de bikinilijn. Je mag dit product in geen geval aanbrengen op de slijmvliezen.

Elektrisch epileren

Voordelen: Je benen epileren staat gelijk aan het haar tot aan de wortel uittrekken. Het duurt langer vooraleer er opnieuw haartjes staan. Gemiddeld moet je je benen na twee à drie weken opnieuw epileren. Neem snel een kijkje bij ICI PARIS XL, je vindt er al vanaf € 42,99 elektrische ontharingsapparaten. Dit is een eenmalige investering in een product waar je nog lang van zult gebruikmaken. Nadelen: Alles hangt af van hoeveel pijn je kunt verdragen, maar van je benen te epileren kun je het behoorlijk warm krijgen. Dan is er ook nog dat tintelende gevoel, maar daar wen je aan – als je tenminste doorzet. Na het epileren zie je soms dat er ingegroeide haren zijn blijven staan. Dat komt omdat het apparaat de haren soms afbreekt in plaats van uittrekt. Dat probleem is makkelijk te verhelpen als je regelmatig een peeling aanbrengt op de geëpileerde huid. Epileren kost toch al snel twintig minuten voor beide benen. Dat betekent dus toch een zekere tijdinvestering.

Koud of warm waxen

Voordelen: Waxen is de duurzaamste techniek die we je voorstellen. Je hoeft drie weken tot zelfs een maand niet meer aan je benen te denken. Dit is de ideale oplossing voor wie binnenkort op vakantie vertrekt. Strips om je benen koud te waxen zijn erg makkelijk te vervoeren en echt niet duur. Nadelen: Dit is niet bepaald de snelste weg. Elk been neemt al gauw vijftien minuten in beslag. Het is ook best een pijnlijke oplossing, zeker als je voor warm waxen kiest. Let in dat geval goed op en zorg dat je je niet verbrandt. Na het waxen vind je mogelijk nog wat restjes terug op je been. Die verwijder je gelukkig makkelijk met nabehandelingsdoekjes. Dan is er nog de kostprijs. Warme was is relatief duur. Tot slot wordt afgeraden om je bikinilijn volledig zelf te waxen. Doe je dat toch, dan zul je stevig op je tanden moeten bijten!

Schoonheidssalon

Ben je op zoek naar het perfecte resultaat? Dan raden we aan om een afspraak te maken in een schoonheidssalon. Als je de epilatie laat uitvoeren door een professional, mag je een prachtig resultaat verwachten. In die salons gebruiken ze warme wax. De pijn aan benen en oksels valt best te verdragen, maar de bikinilijn zul je veel harder voelen. Die zone is natuurlijk veel gevoeliger, en epileren is nooit een pretje. Op de website TREATWELL kun je online een afspraak maken bij een schoonheidssalon. Je kunt onmiddellijk afrekenen of pas ter plaatse betalen. Voorzie zo’n € 20 à € 25 om je benen te laten ontharen in een salon. Met al deze tips op zak ben je klaar om de zomer in te vliegen, zonder ook maar even met dat haar in te zitten!