De befaamde hoge laarzen tot boven de knie hebben een vrij negatieve connotatie. Ze raken maar niet af van dat giftige imago dat eraan werd gegeven door Julia Roberts in « Pretty Woman ». Toch is hun modepotentieel niet onopgemerkt voorbijgegaan aan de modeontwerpers en talrijke designers integreren dit opvallende modestuk in hun collecties. Ook al zijn lieslaarzen moeilijk om aan te trekken, toch geven ze wat pit aan al je outfits eens je weet hoe je ze moet dragen. Hier volgt hoe je ze naar je hand kunt zetten en hoe je er een essentieel onderdeel van je wintergarderobe van kunt maken.

Te vermijden modellen om er niet « fout » uit te zien

Goede lieslaarzen koop je met de nodige zorg. Opteer om te beginnen voor chique en discrete materialen zoals daim, soepel leder of een mooi fluweel. Vermijd daarentegen « cheap » materialen zoals simili leder, vinyl, gelakt leder of latex. Wat de kleur betreft, ga je voor vaste waarden en sobere kleuren zoals zwart, grijs, kameel, nachtblauw of dennengroen. De bedrukte modellen zijn een gevaarlijke stijloefening; daarom kun je beter voor eenkleurige tonen kiezen. Wij zijn weg van de lieslaarzen van ZALANDO: klassiek en gesofisticeerd. Hakken of plat? Duizelingwekkend hoge naaldhakken moet je vermijden. Grotere vrouwen met een ontspannen stijl worden waarschijnlijk bekoord door modellen met vlakke zolen die makkelijker passen in de alledaagse garderobe. De kleineren onder ons prefereren dan weer een beetje hoogte en opteren voor lieslaarzen met hoge of verhoogde hakken. Deze zijn ook ideale accessoires voor je soiree look. Let er ook goed op dat je laarzen niet te hard rond je benen spannen. Ideaal is dat er voldoende plaats blijft om een stevig paar kousen te dragen die je tijdens de wintermaanden warm houden. Bovendien maken goed zittende lieslaarzen je benen slanker.

Welke outfit om je lieslaarzen tot hun recht te laten komen?

Overlapping en lengte voor het juiste evenwicht van je silhouet

Omdat lieslaarzen al een uiterst vrouwelijk element zijn, moet je de total look vermijden door in combinatie met een nauw aansluitend kleed of minijurk ze te dragen, om zo geen fashion faux-pas te maken. Speel met lengtes en opteer bijvoorbeeld voor een lang hemd of een truijurk die je lieslaarzen in alle discretie laten zien. Om alles wat te temperen, kies je voor een vloeiende, golvende lijn in je verdere outfit om de proporties in je look in evenwicht te brengen. Voeg hier een vleugje « casual » aan toe met comfortabele kledingstukken in aaibare materialen zoals wol, mohair of kasjmier. Overweeg ook even een overlapping met een lange cardigan en een driekwart jurk. Half doorschijnende collants zijn aangewezen, maar je kan ook hoge kousen dragen om je warm te houden. Wie haar slim-jeans nooit ofte nimmer links kan laten liggen, kan die ook dragen in combinatie met lieslaarzen. Deze sexy outfit wordt mooi vervolledigd met een loszittend hemd en een mantel in boyfriend-stijl. Surf naar de BOOHOO onlineboetiek om een model te vinden dat je deze winter niet in de steek zal laten.

Onze favoriete trendy chic looks

In dit herfst-winter seizoen 2016/2017 inspireert men zich op de catwalk die te zien was tijdens de Fashion Weeks om onze outfit samen te stellen. We onthouden hierbij fluweel als het meest geliefde materiaal van het seizoen; waarom zou jij dan je lieslaarzen niet dragen in combinatie met een mooie fluwelen rok? En als die dan bovendien ook nog een nachtelijk geïnspireerd tintje heeft, zit je helemaal aan de top van de modeladder. Om niet helemaal over de top te gaan, kan je een fijne top met rolkraag dragen onder je « sleep-dress ». Poncho’s of capes doen het altijd. Dit soort ruime, trendy jassen geven je lieslaarzen een meerwaarde. Om het fashionista expertspel helemaal mee te spelen, maak je je look af met een capeline-hoed. Mocht je niet weten waar je een goed paar lieslaarzen kunt vinden, dan kan je je altijd verlaten op SARENZA waar je al een paar vindt voor € 59.