Enkele jaren geleden waren dunne, behoorlijk geëpileerde wenkbrauwen in de mode, maar dat ligt vandaag wel anders. Door toedoen van Cara Delevingne zijn volle wenkbrauwen tegenwoordig helemaal in. Het is natuurlijk niet zo eenvoudig om haar look ook zelf toe te passen als je van nature voorzien bent van een paar redelijk fijne wenkbrauwen. Goed nieuws: met de juiste techniek en goed materiaal is niets onmogelijk. Let maar op!

Handleiding voor de perfecte wenkbrauwen

Epileren

We beginnen bij de typische en ondertussen wereldberoemde kromming. Die kun jij ook hebben, door je wenkbrauwen te epileren en dus eigenlijk je natuurlijke lijn te corrigeren. Uiteraard raden we je aan om dit in een schoonheidssalon door een professional te laten doen, maar als je toch alleen aan de slag wil, vind je hier enkele technieken:

Een epileerpincet kun je niet missen. Met deze eenvoudige hulp geef je geen enkel ongewenst haartje een kans. Je hebt wel wat geduld nodig om haartje per haartje tewerk te gaan. Heb je dit nog niet in je toiletzak zitten? Ga dan snel naar SEPHORA!

Epileren met een touwtje is een wijd verspreid gebruik in schoonheidssalons. Het is een techniek uit India die de haartjes met de wortel uittrekt en waarmee je dus de vorm van je wenkbrauw kan bepalen. Epileren met een touwtje vereist toch wel veel precisie én het kan best pijn doen. In dit geval raden we je dan ook af om het heft in eigen handen te nemen.

Een derde en laatste techniek is waxen. Waxen is bijzonder handig om de zone tussen je wenkbrauwen te ontharen, maar ook voor erg dikke wenkbrauwen in het algemeen. Let goed op met de wax en breng geen al te grote strips aan! Je wil tenslotte nog wat wenkbrauw overhouden.

Wenkbrauwen tekenen

Vervolgens wagen we ons aan de kunst van het tekenen. Je kunt je wenkbrauwen tekenen met een potlood of poeder, maar hoe dan ook raden wij je aan om een tint te gebruiken die iets donkerder is dan je natuurlijke haarkleur. Nu gaan we het startpunt bepalen. Plaats het potlood verticaal tegen je neusbeen, dat is de basis van de wenkbrauw.

Voor je je wenkbrauwen begint op te vullen, ga je ze borstelen om er structuur in te brengen. Trek dan een potloodlijn die de kromming van je wenkbrauw volgt. Als je dunne wenkbrauwen hebt, moet je de getekende zones nog wat intenser opvullen. Dat doe je door een poeder aan te brengt dat je vervolgens zachtjes uitvlakt. Alles wat je nodig hebt, ligt op jou te wachten bij PARIS XL.

Nog een extra tip: gebruik een middeltje tegen de wallen om de contouren van je wenkbrauwen mee te doen oplichten. Dat product moet dan wel dezelfde kleur hebben als je huid. 

Semipermanente make-up

Wie absoluut geen zin heeft om nog eens tien minuten extra voor de spiegel te staan, vindt de oplossing in semipermanente make-up. Puntje per puntje worden minerale pigmenten aangebracht onder de opperhuid. Deze techniek lijkt een beetje op een tattoo maar is wél omkeerbaar. Afhankelijk van je huidtype blijft deze semipermanente make-up zo’n drie jaar zitten. Je moet dan wel regelmatig terug zodat de make-up even intens blijft. De gevoeligste zieltjes onder ons mogen niet vergeten om op voorhand een verdovende crème te smeren.

Semipermanente make-up dient om de wenkbrauwen op te vullen, te herstructureren of te hertekenen. Heel wat celebs en bloggers zijn al voor de bijl gegaan. Deze toch wel luxebehandeling kost tussen de € 150 en € 350. Overtuigd? Ga dan vlug naar TREATWELL en reserveer je sessie online!