Heb je er genoeg van dat iedereen je vertelt dat wanneer je zo groot als een mannequin bent, elke dag shoppen in wanhoop eindigt en je uiteindelijk een kledingstuk koopt dat je ongetwijfeld nooit gaat dragen? Hieronder vind je enkele raadgevingen en trucs om je troeven optimaal uit te spelen, en meteen ook je grootte.

Zie de dingen groot en maak de juiste keuzes

Wees niet beschaamd over je lengte en leer om dit in je voordeel te gebruiken. Je bent groot, durf daarom de dingen groot zien! Gebruik en misbruik lange jassen en mantels en ook maxirokken of -jurken die je bij ASOS vindt. Aanvaard je hoogte en profiteer ervan.

Lange jasjes en maxi-format jurken

Kleren in grote maten zoals mantels, rokken, jurken of jasjes zijn je beste bondgenoten. Je behoort trouwens tot de enigen die dit soort kleren kunnen dragen zonder erin te verdrinken. Je lange benen stellen je in staat om lange jurken en rokken te dragen en je al van nature uit lange silhouet nog te benadrukken. De lange jasjes en mantels zullen je helpen om je outfit te proportioneren en het bovenste deel van je lichaam te verlengen. Ze komen best ten minste tot onder je heupen en verbergen op deze manier meteen enkele soms minder gracieuze rondingen.

Broeken en combinaties geschikt voor jou

Je moet weten dat jij alle broeken kunt dragen: sigaret, slim, breed. Elk mogelijk model zal van jouw ranke gazellebenen het beste naar voren brengen! Heb je problemen met het vinden van een broek die je enkels bedekt? Opteer dan voor de kleding van Amerikaanse merken zoals CALVIN KLEIN, of voor Duitse merken, eerder dan voor Italiaanse of Engelse, en dat om een heel eenvoudige reden: De modellen waarop de kledingstukken worden gesneden zijn daar gewoon groter.

Leer met contrasten spelen

Om je silhouet te breken zodat je kleiner gaat lijken, moet je leren om op contrasten te spelen voor wat betreft materialen en kleuren. Stoei wat met de proporties: een ruim zittende blouse gedragen in een broek met hoge taille heeft als effect dat je minder lang lijkt. Doe hetzelfde met kleuren: een monochroom ensemble geeft je een lang uiterlijk. Als je graag tweedelige pakjes draagt, speel dan eens met de idee jouw silhouet te breken met een jasje of een blouson in een andere kleur.

De ideale accessoires om je look af te werken

Bespaar niet op accessoires, het zijn de onmisbare onderdelen om je outfit af te werken. Jij kunt om het even wat dragen zonder het risico te lopen dat ze alle aandacht van je wegtrekken zoals dat het geval zou zijn bij een vrouw die veel kleiner is.

Durf oversized accessoires aan

Je bent groot en moet daarom niet bang zijn dat je achter je accessoires zult verdwijnen. Vooral niet omdat je hiermee de aandacht trekt naar iets anders dan je lengte! Oversized tassen zijn voor jou gemaakt, profiteer ervan om hiermee je vrouwelijkheid probleemloos in de kijker te stellen. Je kunt uiteraard ook opteren voor een pochette of een emmerzak die deze herfst erg trendy zijn.

De ideale schoenen

Denk niet dat hakken absoluut verboden zijn! Het belangrijkste is ze goed te dragen. Je kunt ook opteren voor platte schoenen zoals ballerina’s of ultra-trendy witte baskets die je kunt vinden bij BRANTANO. De enige te vermijden faux-pas zijn puntschoenen die je voet uitrekken en het effect geven dat je op weinig gracieuze stappers loopt … Je weet nu hoe je je grootte in je voordeel kunt gebruiken. Wees gerust, vele vrouwen zouden graag zo lang zijn als jij. Jij kunt dragen wat je maar wilt. Hou je dus rechtop en ga met vastberaden tred door het leven zodat je hoge silhouet tot zijn volle recht komt!