Voor de looks van een echte filmster heb je een tijdloze zonnebril van RAY-BAN nodig. Maar er is meer in het leven dan stijl. Een zonnebril beschermt je ogen tegen de zonnestralen die je netvlies kunnen beschadigen. Op het strand of in de bergen: je zonnebril neem je overal met je mee. Ontdek snel onze tips voor het ideale exemplaar met een goede bescherming die bovendien bij je gezicht past.

Uv-bescherming en kenmerken van de glazen

Of een zonnebril wel degelijk goed beschermt, zie je aan de CE-markering. Die markering geeft aan dat de kwaliteit van de zonnebril in overeenstemming is met de Europese normen. Bekijk dus vast en zeker de technische specificaties vooraleer je een bril koopt, zodat je ogen bestand zijn tegen uv-A- en uv-B-stralen. Kies bijvoorbeeld voor gepolariseerde glazen, om te vermijden dat je verblind wordt door de weerkaatsing van het zonlicht op water of sneeuw. Een groot montuur zorgt er dan weer voor dat je ogen, oogleden en zijkant helemaal bedekt zijn. Met zo’n groter model krijg je overigens minder snel rimpels! Technische specificaties zoals deze zijn o zo belangrijk voor de veiligheid van jouw ogen, maar ook die van je kinderen, zij zijn des te kwetsbaarder voor die agressieve zonnestralen.

De vorm van je gezicht bepaalt het montuur

Ongeacht de vorm van je gelaat raden we aan om op zoek te gaan naar een montuur dat bij die vorm past. Gedaan met brillen die al vallen zodra je naar beneden kijkt. Weg met die druk op je slapen om hoofdpijn van te krijgen. Weet je niet goed waar te zoeken? Rep je naar ZALANDO, je vindt er meer dan vijftig verschillende merken.

Rond

Een rond gezicht heeft nood aan een recht, hoekig montuur met grafische accenten die het gelaat verfijnen. Wie daarentegen net dat ronde aspect van het gezicht wil benadrukken, is gebaat bij een rond model met een hippielook uit de jaren 70 – heel erg in trek, dit seizoen!

Ovaal

Dit is het meest voorkomende gelaatstype en wordt gekenmerkt door evenwijdige lijnen. Met die perfecte kenmerken kun je het type montuur dragen dat je maar wil. Je stijl en je persoonlijkheid zijn in dit geval de enige criteria die tellen voor je beslissing. Een fantasiebril in de vorm van kattenogen tonen hoe gedurfd je bent, rechthoekige glazen geeft je een serieuzer uitzicht.

Vierkant

Heb je een eerder vierkant gelaat, dan kan je ook hier de vorm van je gezicht accentueren of net verzachten. Dames kunnen hun gezichtskenmerken doortrekken in de bril met een ovalen montuur, heren benadrukken hun mannelijke kaaklijn met hoekige en geometrische vormen.

Zomertrends 2019

Deze zomer heeft de ideale zonnebril blauw getinte glazen met een spiegeleffect. En als we kijken naar de celebs, zien we dat zij tegenwoordig vooral voor XXL kiezen. Dat moet ook, met al die paparazzi. Verder ook trendy: vintage zonnebrillen. Ga voor de look van Jackie Kennedy met een extragrote vierkante zonnebril en kies een vlindervormige montuur voor een vrouwelijke sixtieslook. En als motief: schubben gaan nooit uit de mode. Bij MARC BY MARC JACOBS vind je zonnebrillen met dat motiefje voor minder dan € 100.