Terwijl mannen eerder dromen om een Rolex rond hun pols te dragen, als symbool van hun succes, vallen vrouwen eerder voor modellen ingelegd met diamanten van FOSSIL. Eén ding is zeker, en dat is dat horloges niet alleen aan hun basisfunctie moeten voldoen, maar ook de outfit vervolledigen zoals geen ander accessoire dat kan. Toch koesteren we allemaal verschillende verwachtingen betreffende dit speciale object. Waterdichtheid, GPS-coördinaten kunnen geven, of de optie van verwisselbaar bandje: er is een model voor elke wens en elke smaak.

Tussen functionaliteit en modeaccessoire

In tegenstelling tot andere juwelen of accessoires is een horloge een persoonlijk en waardevol object. Het was traditie om het binnen de familie van generatie op generatie over te dragen. De modellen die uitblinken door technologische spitsmechaniek zijn een blijvende investering. Dit soort exceptionele stukken brengt kenners en liefhebbers van pure luxe in vervoering en ze houden het dan ook hun hele leven in bezit. Aan de andere kant staan zij die eerder een pragmatische kijk hebben op dit voorwerp. Want hoewel de grote merken altijd innoveren om ons betere uurwerken aan te bieden met alsmaar meer raffinement, primeert voor anderen het praktische nut. Vergeet niet dat een uurwerk eerst en vooral dient om de juiste tijd aan te geven! Voor vrouwen is het dikwijls het esthetische dat het overweegt. En kijk, veranderen van uurwerk zoals men van blouse verandert is mogelijk! Om je horloge assorti te maken met je outfit kan je kiezen voor een model met vervangbaar bandje of je gewoon verschillende horloges aanschaffen die overeenkomen met je verschillende looks. Wat de trends betreft, hebben we een sterke terugkeer gezien naar digitale horloges die een vleugje nostalgie van onze middelbare schooljaren uitstralen. Voor een elegant allure raden wij je verzilverde of verkoperde horloges aan die uitstekend geïntegreerd kunnen worden met de rest van je juwelen.

Een horloge voor alle budgetten en voor alle stijlen

Een horloge met links

De verschillende tijdzones opvragen, je fototoestel vanop afstand bedienen of je e-mails ontvangen zijn slechts enkele mogelijke functionaliteiten van het internethorloge. En als je dacht dat dit soort gadget voorbehouden was voor de geeks, vergis je je! APPLE en Hermès hebben de handen in elkaar geslagen om een intelligent horloge te creëren met het chic en de tijdloze allure van het befaamde haute couturehuis. Dit uurwerk, de vrucht van deze samenwerking tussen twee toonaangevende merken, mag niet op je « wish-list » ontbreken.

Een model voor de sportievelingen

Sportliefhebbers kiezen best voor modellen die speciaal zijn ontworpen voor hun levensstijl. Duikers kiezen best voor horloges vervaardigd uit materialen die bestand zijn tegen de druk onder water. Fiets-enthousiastelingen, lopers of atletiekbeoefenaars kiezen voor horloges met een ingebouwde chronometer of pedometer. Bovendien bieden sommige merken ook horloges aan die exact op maat worden gemaakt met de functies die de klant wenst. Kortom, mits een beetje zoekwerk vind je vast het horloge dat helemaal bij jou past.

Bijou-look en trendy design

Om je kantooroutfit of je look als genodigde tijdens een huwelijksfeest te vervolledigen is de keuze van het horloge een kunst op zich. Om je vrouwelijkheid te onderstrepen opteer je voor een horloge bezet met bergkristal (strass) of een bandje met een opvallende kleur. Wie zijn spaarvarkentje niet wilt slachten om een horloge te kopen, kan te rade gaan bij de online boetiek PILGRIM dat modellen in de aanbieding heeft vanaf €80. Een gelegenheid die je niet aan je voorbij mag laten gaan! Bij het kiezen van je horloge moet je beslist ook de grootte ervan in overweging nemen. Inderdaad, met een slanke pols raden wij je om esthetische redenen af een horloge van grote afmetingen te dragen. Tenslotte, om de levensduur van je horloge te verlengen, vermijd je best om het aan te houden onder de douche of terwijl je de vaat doet.