De trein is door haar snelheid en door de mogelijkheid om veel bagage mee te nemen een erg praktisch vervoermiddel. Gedaan met de eindeloze autofiles en de luchthavenrestricties! De trein is ideaal om je op je eentje of met de familie te verplaatsen, in België en in het buitenland.

Reizen met de trein in België

Om ons mooie land te bezoeken, reis je met de NMBS! Het is de ideale gelegenheid om mooie steden zoals Gent, Brussel of Antwerpen (opnieuw) te bezoeken …. of om je de tijd te gunnen om eventjes te ontsnappen naar het Noordzeestrand of naar de Ardennen.

Vaste reducties

De NMBS biedt vaste kortingen aan voor grote gezinnen (meer dan drie kinderen), kinderen onder de 12 jaar, mindervaliden, werkzoekenden en voor hen die bij politie of leger werken. Indien je vaak reist, raden wij je aan om te kiezen voor een of ander abonnement.

Promoties

Als je reserveert tijdens de eerste week dat de tickets worden verkocht, kan je de reisbiljetten kopen met een korting van € 20. Er bestaan ook weekendbiljetten met tarieven tot -50% op een heen en weer, seniorbiljetten voor 65-plussers voor € 6 heen en weer, enkel geldig voor binnenlandse reizen, en ook speciale biljetten naar de luchthaven van Charleroi en nog veel meer! De NMBS biedt ook ‘B-excursie’ biljetten aan naar verschillende dierentuinen, attractieparken of andere toeristische pleisters. Deze biljetten hebben het voordeel een totaalpakket aan te bieden: reis + inkom. Je kunt ermee naar Bellewaerde, Pairi Daiza, Walibi, Plopsa, Sea Life…. Je vindt alle kortingen op onze pagina NMBS PROMOTIES.

Elders in Europa

Om naar Frankrijk, Engeland, Duitsland of Nederland te reizen kan je treinen nemen die vertrekken vanuit verschillende Belgische stations.

Thalys, Eurostar en TGV

Om je snel internationaal te verplaatsen, kan je gebruik maken van de internationale hogesnelheidstreinen zoals de Thalys die Duitsland, België, Frankrijk en Nederland met elkaar verbinden. Met de Thalys reis je van Brussel naar Parijs in nauwelijks 1 uur 22. Om naar Engeland te reizen, kan je de Eurostar nemen. Vertrekkend vanuit Brussel ben je nauwelijks 2 uur later al in Londen. Om je binnen de rest van Frankrijk te verplaatsen, kan je de Franse TGV nemen die tussen alle grote stations van Frankrijk spoort.

Kortingen

De prijzen voor de hogesnelheidstreinen liggen vaak hoog. Je moet er snel bij zijn om voordelige kortingen te ontdekken of om te kunnen genieten van Flash promoties of van last-minutes. De beste manier om voordeliger tarieven te vinden is je treinticket lang van tevoren te kopen. De meest interessante promoties vind je meestal tijdens de eerste week dat de tickets te koop worden aangeboden.