Ben je een man of vrouw, mode is iets waar je niet aan voorbij kunt gaan. Kort jasje, nieuwe schoenen, accessoires, jeans, handtas … We hebben allemaal alsmaar meer nodig, maar ons budget kan dat soms niet dragen. Om modieus te blijven zonder failliet te gaan bestaan er enkele trucs die je kan volgen. Hoe kan je je goedkoop kleden in België?

Koop het onmisbare

Om je volgens de laatste mode te kleden tegen een kleine prijs (bv. KIABI), is het van het grootste belang om eerst en vooral enkele basics aan te schaffen. Basic zijn kleren die bij alles passen en altijd in de mode zullen zijn en die je kunt dragen met welke nieuwe fashiontrend dan ook.

  • Voor vrouwen betekent dit een kort, zwart jurkje, een blazer, laarsjes met hakken of ook nog een lederen perfecto.
  • Voor mannen: een jeanshemd, bootschoenen, en sportief jasje of een blazer.

Aarzel niet om voor deze onmisbare basics enkele Euro extra uit te geven, voor goed gesneden tailles of kwaliteitsstof. Tenslotte zijn dit kledingstukken die je je hele leven zult bewaren!

Volg de nieuwigheden op de voet

Eens je je basics hebt gekocht, is een groot deel van het werk al gedaan. Nu moet je alleen nog de mode op de voet volgen om de nieuwigheden te kennen en vooral om misstappen te vermijden. Dit stelt je in staat om een of twee keer per maand te gaan shoppen met een budget van 100 tot 200 Euro. Je hebt de basics al, dus nu kun je een beetje stoeien met de mode: kort bedrukt jasje, bleke slim jeans met gaten, gekleurde naaldhakken voor de vrouwen; uurwerk, ruithemd, gekleurde broek voor de mannen. Het belangrijkste is om je basics te vervolledigen, maar tegen een laag prijsje!

Kies de juiste adressen

Dikwijls bieden bepaalde merken die als de “top van het gamma” bekend staan, een kwaliteit van kleren aan die slechts te vinden is in de meer betaalbare winkels. Ga eerst naar de minder dure winkels die ook altijd een modieuze collectie voeren: C&A, Point Carré, La Redoute, Camaieu etc… Pulls, jasjes, schoenen, je vindt er alles wat je nodig hebt! Let echter goed op de snit en pas je kleren voor je ze koopt.

Surf op het Internet

Aarzel ook niet om wat te gaan surfen op het Internet, waar vele grote Belgische en buitenlandse merken je binnen België willen leveren tegen lage prijs, maar waar je ook handgemaakte accessoires kunt vinden voor bepaalde gelegenheden. Vermijd integendeel ten alle prijs om te kopen om te kopen, met  andere woorden, te betalen voor een paar schoenen dat je niet echt leuk vindt, en kijk ook uit voor impulsaankopen die voeren tot een fashion faux-pas! Bepaalde verkopers zoals Zalando bieden aan om je aankopen gratis terug te kunnen sturen als je ze niet echt bevallen.

Maak gebruik van koopjes en kortingen

Eén van onze geprefereerde periodes in het jaar is die van de koopjes, maar je mag hierbij niet vergeten dat vele merken het hele jaar door kortingen aanbieden! Trek daarom tijdens de koopjesperiode naar alle kleine winkels op zoek naar een koopje, en buiten de solden hou je je mailbox in de gaten en wat er aan kortingen op het Internet wordt geboden om het hele jaar door te profiteren van kortingen tot -50%!

Conclusie: Uiteindelijk is het mogelijk om zich modieus te kleden zonder er je hele loon aan te besteden. Het volstaat om je te organiseren en te vermijden dat je te dikwijls geld uitgeeft aan dat nieuwe jasje in het uitstalraam! En als je budget een beetje te krap zit, maak dan je kleerkast leeg en ga naar een rommelmarkt of verkoop de hele zwik op het Internet.