Wie houdt niet van reizen? Slechts enkele uitzonderingen, en dat is normaal! Maar zoals je weet komt reizen met een prijskaartje … En we zijn met velen die proberen onze portemonnee te beschermen tijdens onze avonturen. Voor wie het belangrijkste vertrekpunt nog steeds is en blijft dat er geen kleine besparingen mogelijk zijn, geven we hier de beste trucjes om geld te besparen.

Eet op de juiste plaats: bespaar op reis

Vraag aan de plaatselijke bevolking waar je het best eet. Er zijn al teveel toeristenvallen … Zij kennen de goeie adresjes en ze zullen je die maar al te graag geven. Dit laat je toe goed en niet duur te eten. En het wordt nog beter! Doe je boodschappen in de supermarkt en bereid zelf je kleine schotels. Je wint er aan ervaring bij in de keuken en je eet goed! Vermijd echter de grote merken en opteer veeleer voor de merken van de verdelers zelf. En dan nog dit: als je ’s avonds alcohol drinkt, beperkt dan je consumpties, want drinken is duur…

De goede manier om je te verplaatsen

Openbaar vervoer

Vergeet de auto en neem het openbaar vervoer! Ruil je verzekering, je benzine, je herstelkosten in tegen één simpel ding: een abonnement. Je verliest inderdaad soms een paar minuten – en dat is nog niet eens zo zeker gelet op de verkeersopstoppingen die het leven bepalen tijdens de spitsuren – maar je wint er ook veel. Bovendien zijn er vele firma’s die hun werkgevers toestaan om geld te besparen op hun kaart door ze soms tot 50% van hun abonnement terug te betalen.

En waarom niet de fiets nemen?

Als je niet ver van je werk woont, neem je de fiets als het weer dat toelaat, het betekent alvast je sportinspanning voor die dag. Bovendien maak je een waardevol gebaar voor het milieu door te vermijden de planeet nog meer te vervuilen. Je vindt interessante aanbiedingen bij DECATHLON voor je vertrekt.

Goedkoop slapen - voor meer cadeaus?

Geef de voorkeur aan goedkope logementen, plaatsen die de beste prijs/kwaliteit bieden. Reis je op je eentje, dan zijn 40 m2 ruim voldoende!  Als je op reis gaat, aarzel dan niet om naar B&B-sites te surfen zoals Bedycase of AIRBNB, die soms mooie aanbiedingen hebben tegen lage prijzen. Zo bespaar je 100 Euro op een maand, een sommetje waar je niet nee tegen kunt zeggen.

Kleine trucjes om te besparen: niet te vergeten!

Een mini-besparing

Er zijn ook nog die kleine tips die het doen: … Kleine dagdagelijkse dingetjes die je uiteindelijk veel kunnen laten besparen. Als je bijvoorbeeld je kopergeld in een spaarpot stopt of je je dagelijks snoepje achterwege laat, zal je op het einde al een leuke som hebben vergaard! Een kleine raadgeving: Als je voor lange tijd weggaat, raden we je aan ter plaatse een bankrekening te openen en daarop maandelijks een som weg te zetten. Als je bijvoorbeeld elke maand automatisch € 25 opzijzet bij BEOBANK of Cetelem bijvoorbeeld, (bijna € 1 per dag) eindig je na een jaar met een extra € 300 voor eventueel een weekendje weg.

Verkoop wat je niet meer nodig hebt

Wordt verkoper! Als je bij je thuis dingen hebt rondslingeren die je niet langer nodig hebt, aarzel dan niet om de privé-verkoopsites te gebruiken. Inderdaad, eerder dan ze op je zolder stof te laten vergaren, kunnen ze iemand anders gelukkig maken en brengen ze jou nog enkele Euro op ook. Je kent nu de beste trucs om geld te besparen op reis. As je er nog andere kent, aarzel dan niet om die met ons te delen!