De tijd dat baskets uitsluitend gedragen werden voor hun comfort of om te sporten, of om op zondagochtend brood te gaan kopen in pyjama, is lang voorbij. Tegenwoordig draag je ze alle dagen, en met om het even wat! Durf dingen te mixen in een scherpe stijl zodat je niemand onverschillig laat als je voorbijkomt.

Een elegante ‘working girl’ stijl op sneakers!

Eén van de belangrijkste troeven van baskets is dat ze je in staat stellen een outfit up-to-date te maken en er een nieuwe dimensie aan te geven; je denkt dat je rok te sexy is? Witte CONVERSE wissen dat zó uit! Je vreest dat je te braaf overkomt in een jurk met claudine-kraag? Dezelfde Converse baskets hebben hierbij een tegenovergesteld effect.

Vrouwelijkheid met baskets en een strakke potloodrok

Een must-have in de kleerkast van een working girl is zeker en vast de potloodrok, in leder indien mogelijk. De tijden veranderen en de beste bondgenoot van deze strakke, ultra-vrouwelijke stijl is niet langer de stiletto, maar wel een paar Stan Smith van ADIDAS, lekker rond en verfijnd, om je ensemble een beetje toegankelijker te maken. Opgelet: de hoge modellen kun je beter vermijden: het meesterstuk van je ensemble is je rok. Zorg ervoor dat alle aandacht daar naartoe wordt getrokken, of je zit opgezadeld met een gegarandeerde fashion misstap.

Mannelijke stijl met een 7/8 broekpak

Vorige winter werd het 7/8 broekpak nog gedragen met gelakte mocassins om de aandacht te trekken naar je subtiel onthulde enkels. Dit jaar maak je de betere keuze door een paar fijne baskets te dragen om je benen niet zwaarder te laten lijken en om dynamisme te verlenen aan je ensemble door het ietwat formele aspect ervan te elimineren. Vermijd absoluut om sokjes te dragen, zelfs als het koud is en geef de voorkeur aan onzichtbare lage sokken. Als het weer echt niet toelaat om met je enkels bloot te lopen, opteer dan voor een slim of voor de meer klassieke sigaretbroek.

Trendy en up-to-date met een chique en ontspannen stijl

Het tweede grote voordeel van baskets is dat ze comfortabel zitten, wat je ook doet! Het is het beste accessoire voor een winkeltrip met je vriendinnen, of voor een weekendje op de buiten met de familie. En kijk: niets is beter voor een nachtje stappen, zonder risico op vervelende blaren!

Overdag: opgerolde broek en bedrukte sneakers

Wil je voor het weekend graag een ontspannen look die bij je past en waarin je je goed voelt.? Opteer dan voor een aansluitende jeans in sigaretstijl, slim of skinny, in functie van je morfologie. Rol je broek lichtjes op tot op je enkels en draag een blouse die een beetje wijd zit om je silhouet te proportioneren. Het trendy element van deze stijl zit in je schoenen, dus laat je even gaan en kies voor een paar bedrukte baskets die je outfit oppeppen!

Baskets ’s avonds, om dat zwarte kleedje te accentueren

Je hebt vast wel dat kleine zwarte kleedje al in je kleerkast hangen, het is een basic die iedereen nu eenmaal moet hebben. Niets beters dan een paar sneakers om de te geklede, te sexy of te meisjesachtige look van je kleedje te verzachten. Kies voor een fijn model van sobere kleur om zeker te zijn van het juiste effect. Je kan ook kiezen voor een ijsschaatskleedje om je benen langer en slanker te doen lijken zonder zelfs hakken te moeten dragen. Je weet nu hoe je baskets kunt dragen bij om het even wat. Belangrijk is dat je je grenzen weet liggen om net het effect te krijgen dat je wilt: het is allemaal een kwestie van proporties. Je kan talrijke modellen van grote merken met korting vinden bij ZALANDO. Ga voor modellen met flashy kleuren en met grappige prints, en vooral: durf te durven!