Het Vrijheidsbeeld kortingscode New-York

Solden, Black Friday en kortingscodes Het Vrijheidsbeeld - 4 augustus 2021

Alles Kortingscodes Acties
KortingscodesActies

Het Vrijheidsbeeld in New York is een van de beroemdste monumenten ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het beeld was een geschenk van Frankrijk om de honderdste verjaardag van de Amerikaanse onafhankelijkheid te vieren, en is nog steeds te bewonderen in New York Bay.

Meer lezen →
star star star star star
4 of 5 stars based on 12 votes

Het Vrijheidsbeeld in New York is een van de beroemdste monumenten ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het beeld was een geschenk van Frankrijk om de honderdste verjaardag van de Amerikaanse onafhankelijkheid te vieren, en is nog steeds te bewonderen in New York Bay.

Meer lezen →
violet-background pink-background

De geschiedenis van een standbeeld

Het waren de Fransen die, om de vriendschap tussen de twee volkeren te vieren, op het idee kwamen om de Verenigde Staten dit monumentale standbeeld aan te bieden ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring.

Bij het ontwerp van de structuur is gebruik gemaakt van technieken die erg innovatief waren voor die tijd. De beeldhouwer Auguste Bartholdi, die geholpen werd door de architect Viollet-Le-Duc, had het idee om de dun geslagen koperen platen over een stalen geraamte te monteren

Het ontwerp van de metalen structuur werd toevertrouwd aan Gustave Eiffel. Van 1881 tot 1884 werd er gewerkt aan het beeld, dat meer dan 200 ton weegt en bijna 100 meter hoog is. Vervolgens ging het naar de Verenigde Staten, zorgvuldig gedemonteerd, en verdeeld over honderden dozen.

Bij aankomst in de haven werd het beeld gemonteerd op een monumentale sokkel op het kleine eilandje Liberty, ten zuiden van Manhattan. Het werd er in 1886 ingehuldigd.

Een rijke symboliek

Zelden heeft één monument zo'n overvloed aan symbolen weten op te nemen, waarvan de betekenis verandert naargelang het tijdperk en de cultuur waartoe de persoon behoort die ze interpreteert.

Vrijheid is waar de meesten aan denken bij het Vrijheidsbeeld. De vrijheid wordt gesymboliseerd door de vlam van de fakkel, die overigens ook symbool kan staan voor de rede. De fakkel wordt zeer hoog opgehouden door een vrouw met doordringende blik in gedrapeerd gewaad, en verlicht de wereld.

De universele waarde van deze vrijheid wordt ook gesymboliseerd door de stralenkroon, waarvan elke straal in de richting van een continent wijst. In het marmer van het document in de linkerhand van het beeld is de datum van de Onafhankelijkheidsverklaring gegraveerd. Tot slot wordt er ook in de gebroken kettingen aan de voet van het standbeeld verwezen naar de strijd tegen de slavernij.

We begrijpen dan ook de emotie waardoor migranten, op zoek naar een beter leven, bevangen werden bij de aanblik van het Vrijheidsbeeld. Andere symbolen, zoals de Frans-Amerikaanse vriendschap die tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog is ontstaan, zijn tegenwoordig minder goed duidelijk leesbaar.

Het Vrijheidsbeeld bezoeken 

Je hebt verschillende opties voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld. Je kunt het standbeeld gewoon van buitenaf zien. Dan moet je naar Liberty Island. Neem ook de tijd om het kleine eiland zelf te verkennen.  

Je vindt er overal gazon en het biedt een adembenemend uitzicht over de stad, inclusief Manhattan. De originele structuur van Fort Wood, in de vorm van een elfpuntige ster, moet je eigenlijk echt zien.

Profiteer ervan om het standbeeld te bewonderen. Van dichtbij gezien is het nog indrukwekkender. Als je dat wilt kun je de sokkel waarop het standbeeld staat beklimmen. Van daaruit kun je genieten van een prachtig panorama, de sokkel is immers 50 meter hoog. Er is ook een interessant museum.

Het hoogtepunt van elk bezoek aan het Vrijheidsbeeld is echter om nog hoger te klimmen, naar de kroon van het standbeeld. Wil je dat doen, dan moet je de 377 treden van een steile wenteltrap beklimmen. Als je beheerst naar boven gaat, zul je zonder problemen de top bereiken.

Het is het echt de moeite waard. Het panoramische uitzicht van New York is adembenemend. Op de laatste verdieping kun je via een glazen plafond de interne structuur van het monument bewonderen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel Het Vrijheidsbeeld kortingscodes zijn er?

Antwoord arrow-down
Er zijn momenteel 6 Het Vrijheidsbeeld kortingen of kortingscodes beschikbaar. Deze aanbiedingen zijn geverifieerd en gevalideerd op 05 augustus 2021 door het team van kortingbelgië.be.

Wat is de laatste aanbieding voor Het Vrijheidsbeeld online?

Antwoord arrow-down
De laatste aanbieding van dit moment is "Profiteer van een kortingscode van 5% voor het Vrijheidsbeeld". U kunt 6 promoties vinden en bepalen met welke korting u het meeste kunt besparen op uw aankoop.

Wat zijn de alternatieven voor de Het Vrijheidsbeeld kortingscodes?

Antwoord arrow-down