Het bed is het belangrijkste meubelstuk in huis: een goed bed zorgt niet alleen voor een goede slaaphouding – wat rugklachten voorkomt, maar garandeert ook een verkwikkende nachtrust. Het is dus van het allergrootste belang om een matras te kiezen die aangepast is aan jouw persoonlijke behoeften, en voor deze keuze neem je best wat tijd. Verenmatrassen, latex- of schuimmatrassen, synthetisch of van natuurlijke materialen, traagschuim, … De Matrassenkoning heeft een grote verscheidenheid aan matrassen met verschillende technologieën en formaten beschikbaar, voor elke behoefte. Ook voor een ruim aanbod aan dekbedden, kussens, boxsprings, matrasbeschermers en bedlinnen kun je er terecht! Volg deze tips om je te helpen bij de keuze van je nieuwe matras en al je beddengoed en -accessoires.

Voor welke matras en oplegmatras kiezen?

De binnenvering, ook wel terecht de ‘ziel van de matras’ genoemd, is het hart van de matras, de interne samenstelling ervan. Er zijn drie hoofdtypen: schuim, latex en veren. 

Schuim

Basis-schuimmatrassen hebben een aanzienlijk voordeel ten opzichte van andere matrassen: hun prijs. Het is het meest betaalbare type matras, maar hoe zit het met de kwaliteit? Schuimmatrassen zijn bedoeld voor incidenteel gebruik: het zijn minder stevige matrassen die toch waardevol comfort kunnen bieden. Traagschuimmatrassen kunnen met hun geavanceerde polyurethaanschuimtechnologie dé oplossing zijn voor je rugproblemen. Zorg er wel voor dat je een hoogwaardige traagschuimmatras koopt, anders is de kans kleiner dat je matras lang meegaat. Ga naar onze rubrieken over schuim- en traagschuimmatrassen en oplegmatrassen, en laat je verrassen door ons ruime aanbod aan kwaliteitsproducten. 

Latex

Latex is het materiaal bij uitstek voor de samenstelling van een matras, omdat het veel voordelen biedt: het is niet alleen een duurzaam materiaal, maar het is ook flexibel, verluchtend en vervormt niet. Daarnaast zijn er ook matrassen van natuurlatex, die het voordeel hebben dat ze hypoallergeen zijn en dus je gezondheid niet belasten. Bij de Matrassenkoning ontdek je een grote verscheidenheid aan latex matrassen en oplegmatrassen in vele maten – kies wat best bij je past. 

Veren 

Verenmatrassen hebben het voordeel dat ze goed geventileerd worden en bieden zo een onberispelijke hygiëne voor jouw bed. Bovendien zijn veermatrassen zeer comfortabel en gaan ze lang mee. Met de technologie van pocketveren biedt je matras optimaal comfort en houdt ze je wervelkolom recht. Ontdek al onze technologieën online of in een van onze vele winkels en kies de verenmatras die het beste bij je behoeften past. 

Dekbedden, bedbodems, hoofdkussens en beddengoed: vertrouw op de Matrassenkoning

Hoewel je matras het eerste is waar je aan denkt voor je bed, zijn er ook ontelbare kwaliteitsproducten om je bed mooi aan te kleden! Allereerst is het belangrijk om te weten dat de grootste fout die je kunt maken bij het vervangen van je matras, is dat je vergeet de boxspring ook te vervangen. Als je een matras verwisselt omdat ze versleten is, zal ook de boxspring de sporen van de tijd dragen en zo komt het comfort van je nieuwe matras in het gedrang. Wat betreft dekbedden, kussens en bedlinnen, kun je bij ons een scala aan texturen en maten ontdekken die aan alle behoeften en eisen voldoen, zodat je slaapkamer echt een oase van rust en comfort wordt.