Wortels bezorgen je een sublieme huid, dat weten we al een tijd. Je kunt ze in heel wat vormen opeten, maar wat gebeurt er als je ze echt aanbrengt op de huid? Wortelolie is de allernieuwste trend voor wie zijn of haar huid goed verzorgt. Het is meer dan een trend, het is een ware revelatie! Onze huid ondergaat continu agressie van buitenaf. Wind, vervuiling, water onder de douche of in bad: de hele dag door. Wortelolie is daar het beste wapen tegen.

100% natuurlijk

Een op en top natuurlijk product, daar zullen velen onder ons blij mee zijn! Steeds meer mensen willen huidverzorging volledig vrij maken van chemische producten, zonder evenwel aan doeltreffendheid in te boeten.

Waaruit bestaat het?

We noemen dit wondermiddeltje dan wel wortelolie, maar eigenlijk is het niet echt olie die je rechtstreeks uit wortels haalt. Eigenlijk verkrijg je wortelolie door de wortel rechtstreeks in olie te laten weken. Die oliesoort kan variëren, maar is altijd plantaardig: zonnebloemolie, olijfolie, notenolie, sojaolie enz. Wortelolie heeft bijgevolg een extra effect: ze bezorgt de huid ook nog eens de goede dingen die de olie in kwestie haar te bieden heeft.

Waar vind je ze?

Dat is de hamvraag! Wortelolie is niet bepaald een product dat je zo maar even in de supermarkt vindt. In de parafarmacie of bij een herborist tref je ze wel altijd aan. En maak je geen zorgen, want nu dit fenomeen aan bekendheid wint, zal het niet lang meer duren voordat je ze bij jou in de buurt en tegen een goede prijs vindt.

Zelf maken

Wie meer geduld heeft, kan natuurlijk zelf aan de slag. Het is echt niet zo moeilijk, maar je moet al snel enkele weken wachten vooraleer je echt wortelolie hebt. Zorg voor een biowortel – dat bioaspect is echt wel belangrijk – en een oliesoort naar keuze. Heb je toevallig notenolie of hazelnootolie in huis, des te beter. Heb je dat niet in huis, dan is olijfolie ook goed. Olijfolie bezit heel wat goede eigenschappen voor de huid. Snijd de wortel in schijfjes en laat de schijfjes (met schil) een hele dag drogen. Laat de wortelschijfjes twee tot drie weken in de olie inweken en roer regelmatig om. Filter de vloeistof en breng aan op de huid!

Zo veel voordelen

Nee tegen veroudering

Wortels zijn erg rijk aan vitamine A, of betacaroteen om specifieker te zijn. Betacaroteen is een krachtige antioxidant die de huid tegen de leeftijd helpt te vechten. Met wortelolie stimuleer je de weefselregeneratie van je huid en hou je ze langer jong. Het is een redelijk goedkope, maar vooral natuurlijke en doeltreffende oplossing, doeltreffender dan heel wat anti-aging-crèmes in de winkel. Denk dus op tijd aan wortelolie, voordat je je geld uitgeeft aan dure producten!

Veilig in de zon

Een van de belangrijkste kenmerken van wortelolie, is dat ze de huid helpt voor te bereiden op de zon. Ze werkt voedend en brengt veel vitaminen aan voor een gezonde huid, vooral wanneer we onszelf aan de zon blootstellen. Wortelolie kan makkelijk dienst doen als natuurlijke zelfbruiner, aangezien de licht oranje kleur in de huid dringt en een natuurlijk gebruind tintje oplevert. Jammer genoeg biedt wortelolie geen hulp tegen uv-A- en uv-B-stralen. Een goede zonnecrème is dus nog altijd nodig, als je een tijdje in de zon wil lopen!

Dermatologische problemen

Wortelolie is niet alleen goed voor een mooi bruin kleurtje en een sprankelende teint, ze is ook erg nuttig tegen dermatologische problemen zoals acne. Het verzachtende en kalmerende effect van wortelolie helpt tegen huidontstekingen en laat de huid op natuurlijke wijze de acne bestrijden. Wortelolie trekt ten strijde tegen ontstekingen als eczeem en psoriasis. Bovendien helpt ze de huid goed te helen dankzij het stimulerende effect op de celregeneratie van de opperhuid.