Terwijl de laatste seizoenen geïnspireerd werden door het Scandinavische minimalisme of de terugkeer van de jaren 90 in de mode, slaat deze herfst-winter 2016/2017 een meer gedurfde weg in. De kleuren, de snit en de prints van het moment liegen er niet om en zullen verschillen van alles waar we bij zweerden. Zelfs al veranderen de trends, dan nog is het niet nodig je garderobe helemaal te vernieuwen. Je zult merken dat bepaalde kledingstukken nog altijd en vogue blijven en erom smeken opnieuw te worden aangetrokken. Zoom in op wat dit seizoen te bieden heeft.

De topmaterialen voor dit seizoen

Fluweel

Dit is een stof die een hele tijd niet op de voorgrond van de modescene stond. Dit seizoen heeft fluweel een ietwat luxueuzer allure, zoals we konden vaststellen tijdens de modedéfilés van RALPH LAUREN of Prada met glinsterende avondjurken. Maar je vindt dit materiaal ook terug op bottines of op potloodrokken zoals we kunnen zien in de fluweelselectie van Boohoo.

Daim

Daim is altijd al een wintermateriaal geweest. Omwille van de kwalitatieve en esthetische aspecten is het één van de must-have’s in een garderobe. Op laarzen, een fedora hoed of ook op een kanten topje voor een seventies look…het is onmogelijk hieraan voorbij te gaan.

Plissé

Reeds geïntroduceerd tijdens het lente-zomerseizoen komen de plissérokken en dito jurken dit jaareinde opnieuw en vogue. We houden van de werveling van deze stof die een vrouwelijkheid garandeert zonder overdaad te plegen. Ga voor een gouden, beige of felroze plissérok om ‘top’ te zijn in deze trend.

Modekleuren

Snoepjes-roze en zacht mauve

Pantone had al aangekondigd dat roze de kleur van het jaar zou worden. Wij houden van deze pittige, eerlijke nuances. Vrouwelijk en begerig als we zijn, kunnen we niet om deze trend heen. Nieuw dit seizoen is dat pasteltinten naar de achtergrond gaan om plaats te maken voor een mauve dat we in vele collecties van ontwerpers zien.

Olijfgroen en brons

Met de opmars van de militaire look zijn de kaki, olijfgroene en bronstinten aan de orde van de dag tijdens deze wintermaanden. Zij het voor breiwerk of voor lange mantels met het strenge uiterlijk van een oorlogsgeneraal, je meet je helemaal de looks aan van de mannequins tijdens het défilé van BURBERRY.

Metallic kleuren

Voor de eindejaarsfeesten gaat niets boven het dragen van een verguld of verzilverd stuk dat van jou de ster van de avond zal maken. Tijdens de défilés zagen we trendy lamé silhouetten en modieuze stukken die ons niet onverschillig lieten.

Prints met opvallende motieven

Dieren

Wildprints winnen dit jaar nogmaals terrein. Om er slechts enkele te noemen, verwijzen we naar het zebramotief van Kenzo en de luipaardprint van Dior. Voor beginnelingen raden we aan om aanvankelijk zuinig om te springen met wildprints. De gevestigde fashionista’s gaan wild voor een luipaardmantel zoals je kunt ontdekken op LA REDOUTE.

Tartan

Traditioneel en soms op het randje van het strenge eist tartan toch nog zijn plaats op in de herfst-wintercollectie. Strepen, vierkanten en beige geven je een koninklijk Schots uiterlijk.

Fleurig

Bloemenprints bevestigen dat ze een vaste waarde zijn in elk seizoen. Ditmaal zien we deze trend in een tapisserie-versie met motieven over het hele oppervlak van het kledingstuk. Kies daarom voor een geslaagde vintage look voor lange jurken met kleine bloemen op een donkere achtergrond.

Sterren

Stermotieven hebben zich als een blikseminslag gelanceerd op de podiums en in de prêt-à-porter winkels. Onze geprefereerde Spaanse reus is helemaal weg van dit galactische motief en biedt vele sterrenstelsels aan.