Aloha, welkom op Hawaï! De eilandengroep staat bekend om zijn vulkanen, maar vooral omwille van de paradijselijke stranden. Deze vijftigste staat van de VS ontvangt elk jaar talloze toeristen die zich in de zon komen koesteren. Als je nog aarzelt om er enkele dagen heen te trekken, zijn dit enkele activiteiten die je vast en zeker zin doen krijgen.

Oahu: het hoofdeiland

Honolulu: opgelet voor de valkuil

Hoofdsteden zijn vaak de plaatsen die het meest geliefd zijn bij toeristen, omwille van hun architectuur en verbluffende activiteiten. Dat is helemaal niet het geval voor Honolulu. Dit is inderdaad een stad zonder veel meerwaarde, net zoals het strand van Waikiki Beach dat niets natuurlijks meer heeft met zijn beton en zijn buildings … We raden je daarom aan je te concentreren op wat volgt.

Niet te missen: noteer dit even…

Wil je een echt adembenemende plek ontdekken? Kies dan voor de Nuuanu Pali Lookout, de hoogste piek van de Koolau Mountains waar je geniet van het superbe uitzicht over de hele vallei en de bergen errond. Opgelet: het waait er hard! Daal daarna weer af en wandel over de stranden van Waimea en Ehukai. Als je houdt van tropische wouden, dan zijn deze van Hamakua Coast geweldig. Een goeie raad: als je graag surft, dan zijn de stranden van North Shore ideaal. Als je anderzijds rust wilt, ga dan naar de fabelachtige lagunes van Kilolo Bay, waar ook schildpadden komen uitrusten.

Mooie wandelingen: eventjes stappen

Vulkanen, op naar de hitte

In het Hawaï Volcanoes park kan je gesmolten lava zien stollen. Dit spektakel waar je vast met open mond naar zult staren is niets anders dan lava die in zee stroomt. Deze massa heeft op spectaculaire wijze een soort tunnel gecreëerd, de Thurston Lava Tube, die je kunt bezoeken.

Haiku Stairs: afspraak in de 7e hemel

Nog altijd op het eiland Oahu, gaan de moedigsten de trappen in dit paradijs op tijdens een even lieftallige als sportieve trek. Overal langsheen de 3922 trappen spreidt een waaier van landschappen zich rondom je uit! En het is op de top van de Puukeahiakahoe berg dat je inspanningen beloond worden.

Maui en Kauia: twee eilanden die je moet bezoeken

Nog een vulkaan …

Maar niet de eerste de beste. De grootste slapende vulkaan ter wereld vind je op het eiland Maui… de Haleakala geeft de indruk dat je op Mars terecht bent gekomen. Neem trouwens een trui mee, want de temperatuur kan daarboven heel laag zijn. Tip: de zonsopgang is ongelooflijk, maar opgelet: de weg naar boven is lang.

De Grand Canyon van de Stille Oceaan

Onze volgende afspraak maken we op het eiland Kauia om er de Waimea Canyon te ontdekken. Hij is 22 km lang en ook de fietswandelingen zijn er bijzonder interessant. Het groen van de natuur, het oranje van de grond… Met haar felle kleuren en verschillende vormen is de wandeling absoluut prachtig. Deze archipel barst dus van mooie plaatsen die wachten om te worden ontdekt. Hawaï is ook het eiland van de prentbriefkaarten, van vakantie in de zon, nietsdoen op het strand, met de tenen omhoog en slurpend van een cocktail!