Hou je van een echte kerstsfeer in je huis? Dan heb je natuurlijk de gepaste decoratie nodig. Maar misschien ben je wat uitgekeken op de klassieke, glanzende kerstballen die je elk jaar van de zolder haalt. En misschien heb je zin in iets nieuws waar zowel groot als klein enthousiast van wordt. Dan heb je vast interesse in onze tips. Want om je interieur een warme en gezellige uitstraling te geven hoef je niet noodzakelijk diep in je portemonnee te tasten.

Geef je interieur een kerst make-over

Onmisbare attributen

Vind jij Kerstmis zonder kerstboom ondenkbaar? Logisch. De kerstboom hoort nu eenmaal bij de eindejaarsfeesten. Je kunt kiezen voor een echte boom die je na de feesten in je tuin kunt planten of voor een namaakexemplaar dat eveneens perfect dienst zal doen. De nepversie heeft als voordeel dat je geen last hebt van afvallende naalden. Bij LEEN BAKKER vind je al mooie kunstkerstbomen vanaf 32,95€. Eens je de boom gekozen hebt, kan je beginnen aan de decoratie. Je kunt hem optuigen met mooie lichtgevende slingers, kerstballen of kerstfiguurtjes. En op de top van de boom zet je natuurlijk een ster want die moet de Drie Wijzen de weg tonen naar de kleine Jezus. Onder de boom creëer je met een wit tapijtje gemakkelijk een idyllisch sneeuwlaagje. En daar vinden de kinderen ook hun cadeaus terug. Volgens de traditie zet je daar ook de kribbe van Jezus neer die de kinderen herinnert aan de religieuze oorsprong van het feest. Tegenwoordig is Kerstmis vooral een familiefeest met speciale aandacht voor de kinderen. En waarom zou je niet de Amerikaanse gewoonte overnemen en je kinderen hun kerstsok aan de schouw laten hangen? Je zal zien dat iedereen al snel meedoet aan dit grappige en leuke ritueel. De HAPPY SOCKS modellen zijn alvast perfect om leuke verrassingen in te verstoppen. Wat natuurlijk ook niet kan ontbreken, is de maretak. Je hangt hem boven een deur en sta je samen met iemand onder de maretak, dan zegt de traditie dat je hem of haar moet kussen.

Je eigen persoonlijke versiering?

Heb je genoeg van de rood-groene motiefjes met de kaboutertjes en arrensleeën van de Kerstman? Kies dit jaar dan voor een persoonlijke versiering. Dek je tafel met een mooi geborduurd tafelkleed, tafelonderzetters in hout en je beste eetservies met bijpassend bestek. Met enkele kaarsen op tafel creëer je een intieme sfeer. En op je stoelen leg je warme dekentjes met kunstbont en gemakkelijke kussens voor een perfect zitcomfort. Bij IKEA zal je al snel bezwijken voor de nieuwigheden van 2016 met kerstballen die je aan het raam kan hangen, een speciaal theeservies voor kerst en huislinnen met een retro-motief. Wil je originele kerstversiering? Dan kan je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Wollen pomponnetjes kan je bijvoorbeeld gemakkelijk zelf maken net zoals papieren sneeuwvlokken. Je zet je samen met de kinderen aan de knutseltafel en je bespaart niet alleen een mooie som, je bezorgt je kleine schatten ook een leuke en gezellige namiddag. De schitterende kleuren van de cadeautjes maken het kerstdecor compleet.

De versiering buiten

Wil je je gasten ook buiten al verrassen met de kerstsfeer? Hang dan met een rood lint een mooie kerstkrans aan je voordeur. Zo voelen je gasten zich extra welkom op het feest. Zo’n krans kan je zelf maken maar je kan ook kiezen voor een exemplaar in metaaldraad dat je volgend jaar opnieuw kan gebruiken. Voorbijgangers zullen zeker ook vol bewondering even stilstaan bij lichtslingers in de tuin. Dus, heb je struiken, bomen of hagen? Aarzel dan niet er lampjes en glinsterdraden in te hangen. Ze creëren een feeërieke sfeer in je tuin waar kinderen met open mond naar kijken. Sneeuw met Kerstmis is in België eerder raar. Maar daar laten we ons niet door klein krijgen. We kopen een opblaasbare sneeuwman en die blijft nog langer staan dan een echte.