Met het nieuwe jaar sluiten we alweer een hoofdstuk van ons leven af en slaan we de bladzijde om. Om goed aan 2018 te beginnen houden we best rekening met de lessen die het verleden ons leert. Zet daarom voor jezelf eens op papier wat je wil verbeteren in het nieuwe jaar. Stoppen met roken, diëten, je droomjob veroveren, … Aan jou de keuze. Belangrijk als je je doelstellingen bepaalt, is vooral dat ze haalbaar zijn. Blijf dus realistisch. Streef naar iets dat bereikbaar is en dat bijdraagt aan de kwaliteit van je leven.

5 mantra’s voor een nieuw begin

Een gezonde geest in een gezond lichaam!

Meer aan sport doen. Dat is allicht een van de meest voorkomende nieuwejaarsvoornemens. Logisch, want zelfs al doe je graag aan sport, het is niet altijd gemakkelijk een plaatsje in je agenda te maken. Toch is fysiek bezig zijn belangrijk voor een goed evenwicht tussen lichaam en geest. Natuurlijk zijn we allemaal anders en heeft iedereen andere noden. Precies daarom kies je best voor iets dat bij je past. Zo hoef je bijvoorbeeld geen competitiebeest of trainingsfanaat te zijn om aan sport te doen. Om 2018 met een goed gemoed in te zetten kan je Taï Chi eens proberen. Met deze Chinese discipline verbind je geest en lichaam door specifieke bewegingen en ademhalingsoefeningen. De dagelijkse portie stress behoort op die manier snel tot het verleden.

Een gezonde en evenwichtige voeding

Al die feestmaaltijden hebben meestal een negatieve invloed op de weegschaal. Wil je de overtollige kilootjes als gevolg van te grote porties ganzenlever wegwerken? Breng dan dit goede voornemen in de praktijk door te starten met een detox-dieet.  Hoe? Door heel bewust je maaltijd samen te stellen en niet eender wat op je bord te leggen. Bereid de seizoensgroenten, probeer gestoomde voedingsmiddelen uit en kies voor kwaliteitsprodcuten boordevol vitamines. In plaats van te kiezen voor een crashdieet, ga je beter een kijkje nemen op de site van WEIGHT WATCHERS want daar vind je eindeloos veel tips.

Minder uitgeven aan betere dingen

Je kop in het zand steken helpt niet. We moeten nu eenmaal onder ogen zien dat de kledingindustrie een zware belasting is voor het milieu. Fast fashion heeft maar één doel en dat is impulsieve consumptie stimuleren. Liever goedkoop dan kwaliteit en ethisch verantwoord, dat is de redenering die hierachter schuilgaat. Denk in de toekomst dus tweemaal na voor je je bankkaart bovenhaalt. Je toch al overvolle kleerkast zal je dankbaar zijn. Investeren in duurdere kledingstukken loont sowieso want ze gaan veel langer mee. Voor ‘groene’ merken kan je bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij comme PATAGONIA, Ekyog of Veja.

 Loslaten

Wil je je dit jaar bevrijden van negatieve energie? Laat wrok- en wraakgevoelens dan eens en voor altijd los. Zij ondermijnen je moraal en verpesten je humeur. Leer daarom relativeren, concentreer je op wat echt belangrijk is, en blijf kalm op moeilijke momenten. Natuurlijk, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het de moeite waard om voortaan niet meer te focussen op je ergernissen. Je zal zien dat je je veel beter voelt. En zo maak je van 2018 een jaar waarin sereniteit en welzijn centraal staan.

Tijd nemen voor jezelf

Tussen de kinderen, het werk en het huishouden, vergeet je wel eens aan jezelf te denken. En toch is het belangrijk tijd te voorzien voor activiteiten die jou gelukkig maken. Je kunt er meteen een voornemen voor het nieuwe jaar van maken. Elke week voorzie je een gaatje in je agenda waarop je iets doet wat jij leuk vindt. Een sessie bij de aquagym, een bezoekje aan het schoonheidssalon, een brunch met vrienden, een samenkomst met een leeskring, … Je zoekt gewoon iets dat je rustig maakt en dat bijdraagt tot je persoonlijk evenwicht. Een grote keus uit agenda’s voor 2018 vind je alvast bij SMARTPHOTO.