De beslissing om een huisdier te adopteren mag niet te licht opgevat worden. Knaagdieren en goudvissen zijn relatief gemakkelijk te onderhouden, maar dat  is helemaal anders voor katten en honden. Desalniettemin vervullen huisdieren vaak een speciale rol in het huishouden, zij dragen bij aan de ontwikkeling van kinderen en aan het geluksgevoel van volwassenen. Deze metgezellen hebben speciale aandacht nodig, omdat ze afhankelijk zijn van hun baasjes. Hier lees je hoe je hun welzijn kunt garanderen.

Waar koop ik essentiële producten voor mijn huisdier?

Voeding

Kies voor kwaliteitsproducten om je hond of kat te voeden. Vraag je dierenarts welk merk van brokjes of voer het meest geschikt is voor jouw hond of kat. Voor deze beslissing zal de dierenarts rekening houden met het ras, maar ook de leeftijd van je huisdier. Een puppy of kitten krijgt bijvoorbeeld niet hetzelfde voer als een volwassen hond of kat. Het is niet aan te raden om je huisdier je eigen etensrestjes te eten te geven. Dit is vaak slecht voor de gezondheid van een dier en zal het alleen maar aanmoedigen om te bedelen. Zorg er uiteraard voor dat je hond of kat altijd een bakje fris drinkwater heeft staan. Om tijd te besparen raden wij aan om brokjes en voer te bestellen bij de online winkel ZOOPLUS.

Hygiëne en verzorging

Aarzel niet om je huisdier regelmatig te borstelen, om het proces van haaruitval te vertragen. Tijdens het borstelen kan je ook uitkijken voor eventuele ongewenste bezoekers, zoals vlooien. Vlooien overrompelen al snel je huis en bezorgen je huisdier veel jeuk. Koop fijne kam waarmee je gemakkelijk klitten kunt ontwarren. Tot slot moeten honden één keer per maand gewassen worden met een speciale shampoo.

Vervoer en veiligheid

Je huisdier heeft zekerheid en stabiliteit nodig, zijn eigen plekje in jouw huis of  tuin. Dus geef het een mand, een hok of een zacht kussen waar het kan rusten. Als je reist met je dier, of het nu met de trein is of een kortere afstand, zal je een kooi of een speciale transporttas nodig hebben. Als je je huisdier wil meenemen op een vliegreis, dan zal je de regels van de luchtvaartmaatschappij moeten respecteren. Deze omvatten het gebruik van een transporttas met specifieke afmetingen. Kijk eens rond op VIDAXL om het model te vinden dat best bij je huisdier en je behoeften past. Wij raden ook aan om je huisdier een halsband om te doen, zodat het makkelijker te herkennen is in het geval dat je huisdier kwijtraakt.

De goede gezondheid van je huisdier blijvend verzekeren

De gezondheid van je huisdier is van essentieel belang. Houd een gezondheidsboekje bij voor je huisdier en zorg ervoor dat het alle verplichte inentingen krijgt. Net zoals voor je kinderen dus! Gebruik ook een preventieve behandeling voor het ontwormen van je metgezel, vooral als je in de buurt van een bos woont; hetzelfde geldt voor teken. Je vindt alle nodige producten om je huisdier te verzorgen en beschermen op ARCOFARMA. Voor specifieke gezondheidsproblemen zoals stress, spijsverteringsproblemen of artrose, biedt deze online apotheek ook alle medicijnen die je nodig hebt voor je trouwe viervoeter. We raden je toch nog steeds aan om een dierenarts te raadplegen voor alle gezondheidsproblemen. Een professioneel advies inwinnen is altijd best!