Zodra de vakantie in zicht is, maakt iedereen zich klaar om het strand te gaan verkennen, met het ontspannende geluid van de zee op de achtergrond. Natuurlijk wil iedereen ook naar huis met een kleurtje, maar dat is niet zonder gevaar! De zonnestralen zijn heel slecht voor onze huid, zeker voor die van kinderen en baby’s.

Voorbereiden op de zon

Alles begint bij een goede voorbereiding. Nog vóór je op vakantie vertrekt, kun je je huid op de zon voorbereiden dankzij voedingssupplementen. Die supplementen beschermen je huid tegen die kwalijke zonnestralen. Dat is echter nog niet voldoende om een vervelende zonneslag te vermijden.

Niet te vergeten: zonnecrème

Die zonneslag vermijd je pas écht door een goede zonnecrème te gebruiken, eentje die bij jouw huidtype past. Je vindt gegarandeerd wat je zoekt in een van de vele supermarkten, apotheken of online bij VIATA. Voor goede raad over de geschikte factor kun je altijd terecht bij professionals, zij leiden je naar de meest doeltreffende bescherming voor je huid. Veel mensen kiezen ten onrechte voor een lage beschermingsfactor omdat ze bang zijn dat ze anders niet zullen bruinen. Weet dit: een hoge factor weerhoudt de slechte uv-straling ervan je huid te beschadigen, dat is alles. Die factor verhindert jou er niet van om wat kleur te krijgen.

Opletten in de zon

Hoe dan ook doe je er goed aan om tussen 11.00 uur en 15.00 uur niet in de zon te gaan zitten, als je er tenminste niet zo rood als een tomaat wil bijlopen,. Tussen die uren zijn de zonnestralen het sterkst en dus het slechtst voor de huid. Maak gerust een wandeling – je moet tenslotte ook genieten van het mooie weer – maar bescherm vast en zeker de gevoeligste lichaamsdelen, zoals je armen en benen, je nek en je gelaat.

Bedek je lichaam

We raden je ook aan om een hoed of pet en een hemd of T-shirt (dat mag licht zijn, maar liefst met mouwen) te dragen. Dat vind je allemaal bij ZALANDO. De lichaamsdelen die dan nog blootgesteld worden aan de zon, smeer je in met zonnecrème. Niet iedereen draagt graag een hoofddeksel, maar besef goed dat dat hoofddeksel je een zonnesteek kan besparen. Je zal ons dankbaar zijn, want een zonnesteek gaat veelal gepaard met misselijkheid, barstende hoofdpijn en flauwvallen – onprettige symptomen, to say the least. Doe jezelf dus een plezier en zet sowieso een petje of hoed op, speciaal om die uv-stralen van de zon tegen te houden.

Complete uitrusting

Het enige wat mensen meestal van een zonnebril willen, is dat hij hip en trendy is. Toch mag je niet vergeten dat sommige zonnebrillen echt niet genoeg beschermen tegen uv-stralen. Voor brillen die je ogen echt tegen de zon beschermen, moet je onvermijdelijk langs bij een professional. Daar vind je alleen maar zonnebrillen met glazen die al behandeld zijn tegen uv. Nu je klaar bent om op het strand te flaneren, is er nog één ding: vergeet geen parasol te kopen bij COLLISHOP, voor een perfecte, zonovergoten namiddag aan de kust. Kies een groot exemplaar uit, zodat je altijd een lapje schaduw hebt om languit in te genieten.