Juwelen hebben al van het begin der tijden het hart van alle vrouwen veroverd. Ze worden dikwijls cadeau gedaan zodat ze een symbolische waarde krijgen en de onsterfelijke etappes van ons leven vastleggen: huwelijk, doopfeest, communie of het behalen van een diploma. Om dit soort speciale gelegenheden te markeren, moet de ring of het juweel dat wordt gekozen van even grote allure zijn als dit speciale moment. Dat is de reden waarom personaliseerbare juwelen zo gewaardeerd worden en het unieke van het voorwerp garanderen.

Waar op maat gemaakte juwelen kopen?

In de juwelenwinkel van je stad

Je kent ongetwijfeld het merk MATY met hun verkooppunten zowat overal ingeplant. Als je al bent gevallen voor hun originele armbanden of hun luxueuze horloges, kun je ook niet weerstaan aan hun gamma gepersonaliseerde juwelen. Inderdaad, hier vind je ringen, hangers, armbanden, en medailles die gegraveerd kunnen worden. Nadat je het model hebt gekozen dat je bevalt, moet je alleen nog het lettertype, de grootte en de plaats voor de tekst uitzoeken die je wilt laten graveren. Ideaal als cadeau-idee dat in niets op een ander geschenk lijkt. En voor de modefans: mis de capsule-collectie niet van Maty en de blogster Kenza van « De Kenza revue ». De jonge vouw die zich een « digital native & serial and aquired shopper » noemt, heeft inderdaad een selectie gemaakt van de juwelen die je hart sneller doen slaan. Je vindt er geraffineerde juwelen, vergulde en gegraveerde die corresponderen aan de stijl van de schoonheid die ze draagt.

Via een gespecialiseerde verkoopsite

Indien je er niet veel voor voelt om je naar de juwelenwinkel te verplaatsen, aarzel dan niet om naar één van de e-commerce websites voor juwelen te gaan kijken. Je zult er veel vinden die de mogelijkheid bieden hun juwelen te personaliseren omdat uniformiteit niet is wat je zoekt als je een uitzonderlijk stuk wilt vinden. Klik op 1001 BIJOUX, en hier word je ook de mogelijkheid geboden een bericht op je juwelen te laten graveren. De datum van een ontmoeting, een citaat, gelukcijfers of zelfs GPS-coördinaten… de mogelijkheden zijn legio, zelfs al is het aantal lettertekens beperkt. Maar deze site biedt ook armbanden en halssnoeren op maat aan. De klant kan inderdaad de lengte van het model zelf kiezen en de stijl van de gewenste sluiting, de details van het design en tenslotte ook verschillende hangers die het juweel kunnen vervolledigen. Iedere vrouw vindt hier dus haar gading en kan haar persoonlijkheid, haar stijl of haar interesses naar voren brengen door haar eigen keuze te maken uit de grote diversiteit bedeltjes. Je vindt er de tekens van de dierenriem, voorwerpen zoals handtasjes, een hoefijzer of personages, maar ook parels en Murano glas. Kortom, er is iets voor elke smaak te vinden!

Personaliseer zelf je accessoires

Als het aanbod op de markt je niet voldoende is, kan je gewoon je eigen wensen creëren. De grote trend om zelf dingen te maken, vindt toepassingen in vele domeinen zoals binnenhuisdecoratie, kleren maken, maar ook op het vlak van vervaardiging of personalisering van juwelen. Je kunt ofwel een juweel dat je al hebt aanpassen of zelf het juweel of de armband van je dromen volledig zelf creëren. VIDAXL is een adres om te onthouden om je de benodigdheden hiervoor aan te schaffen.

Enkele voorbeelden van creatieve personalisaties die gemakkelijk te realiseren zijn:

Oorbellen met pompons. We hebben ze gezien bij de grote merken zoals H&M, waarom probeer je dit niet na te maken met de thuiswerk-versie? Goedkoop en binnen het bereik van beginnelingen, geeft het gebruik van pompons kleur en frisheid aan jouw meer klassieke juwelen. De gevlochten parelketting. Hiervoor moet je geduld hebben en heel nauwkeurig zijn. Eens je het onder de knie hebt, maak je probleemloos mooie geometrische vormen om je look te vervolledigen. De geschilderde armband. Binnen het bereik van iedereen. Met deze techniek kan je vergulde of verzilverde juwelen moderniseren zoals je die tegenwoordig vaak ziet. Dompel je armband tot halverwege in de verf om een explosief en speels contrast te bereiken. Deze techniek werkt vooral goed op bredere modellen.