In bepaalde landen zijn oude wetten nog altijd geldig, opgelet dus… Het is belangrijk dat je ze kent om geen overtreding te begaan door een niet geapprecieerd gebaar te maken … Dit zijn de gekste wetten van over de hele wereld.

In Europa: wetten onder de microscoop

Het Verenigd Koninkrijk: verenigd zelfs in fantasie

  • Je bent in Engeland en je wilt een briefje sturen naar een vriend of vriendin? Slordig als je bent, kleef je de zegel met de koningin erop ondersteboven! Dat is dan heel erg jammer voor jou, want je hebt zonet een daad van hoogverraad begaan.
  • In Schotland moet je gastvrij zijn. Inderdaad, als er iemand aan je deur klopt en vraagt om het toilet te mogen gebruiken, dan moet je hem of haar binnenlaten. En om bij hetzelfde onderwerp te blijven, moet je weten dat in Engeland zwangere vrouwen van verbazingwekkende privileges genieten: ze mogen overal hun behoefte doen, zelfs op straat. Echt sympathiek is dat …

Zwitserland: nog meer ‘toiletterie’…

We blijven nog altijd bij hetzelfde onderwerp. Al je in Zwitserland wilt leven of studeren, en je op een appartement woont, is het formeel verboden om het toilet door te spoelen na 22 uur, op straffe van vervolgd te worden wegens nachtlawaai! Veel moed als je plots de druk voelt stijgen.

Italië: helemaal niet leuk

Italië bindt de strijd aan tegen antisociaal gedrag … Maar opgelet, niet zomaar om het even welk … het is nu verboden om de duiven te voederen in Bergamo en Venetië, zandkastelen te bouwen in Eraclea of te kussen achter het stuur van je auto in Eboli, op straffe van een flinke boete. Er zijn toch ernstiger misdaden, dachten we zo?

Frankrijk: er klopt iets niet

Opgelet als je je vuilnis sorteert! In Parijs wordt een vuilnisbak als een dodelijk wapen beschouwd omdat die gevaarlijke stoffen zou kunnen bevatten die er met opzet in zouden kunnen zijn geplaatst. Dit kan aanleiding geven tot bijzonder penibele situaties. Stel je voor dat een agent je toeroept: “Leg je wapen neer, ja… die vuilnisbak! …

Amerika: historische wetten

In Canada: ayayaye!

Liefhebbers van een goede maaltijd of vampirofoob? Look eten kan je in Toronto zuur opbreken! Inderdaad, in deze stad moet iedereen een goede adem hebben. Je hebt na het eten van look dus niet het recht om het openbaar vervoer te nemen (maar dit enkel op zondag).

In de Verenigde Staten: wat zoals bestraft kan worden

Atchie! Zelfs putje winter is het in Ashville, Noord-Carolina, verboden om te niezen op straat, het betekent gebrek aan eerbied. Tijdens de zomer is het in Florida verboden om op een openbare plaats te zingen in badpak … Niemand weet waarom, waarschijnlijk zijn het oude wetten die niemand nog de moeite om lezen vindt! Als je, en hiermee houden we op, hangend aan een parachute een landingsplaats zoekt en je vliegt boven Florida op een zondag, weet dan dat vrouwen getrouwd moeten zijn. Op straffe van boete.

Azië: alles kan

In China: even slikken

Je herinnert je nog dat groen de kleur van de ontrouw is in China… Weet dan ook dat je beter niet ontrouw bent in Hong-Kong, bijvoorbeeld. Waarom? Omdat vrouwen die hier het slachtoffer van zijn het recht hebben hun man te doden… maar enkel met de blote hand!

In Singapore: oh ja?

Zin in een kick? Jammer voor jou, benjispringen is hier verboden. Trouwens, vrienden rokers, het is ook illegaal om het land binnen te komen met sigaretten op zak.

In Thailand: goed om weten

We houden er soms allemaal van om chewing-gum te kauwen na het eten of als je je gestresseerd voelt. De meesten van ons gooien het, eens het smaakloos is geworden, in de vuilnisbak (uiteraard), maar sommigen kleven het onder de tafel of ergens anders … Hoe dan ook, vergeet nooit dat je in Thailand 600 dollar boete kunt krijgen als je je chewing-gum op het trottoir gooit! Je kent nu de meest verbazingwekkende wetten voor je naar deze vreemde landen vertrekt.  Goede reis.