Hou je van een uitdaging? Zin om je grenzen te verleggen? Het is niet meer dan menselijk om altijd nieuwe dingen te willen, je eigen angsten te overwinnen of nieuwe ervaringen op te doen … Dit is het moment om een goeie adrenaline-injectie te krijgen en een rondje (heel) extreme ervaringen te beleven door extreme activiteiten! Je vindt ze soms op Travelbird of GROUPON. Voor ons is dit de top van de dolste activiteiten in Europa.

In Duitsland: de Nuerburgring

‘The place to be’ in Duitsland voor autoliefhebbers, het neusje van de zalm voor wie kickt op snelheid! Dit is een mythisch circuit waar alle snelheidsduivels geracet hebben. De prijs mag er zijn, maar liefhebbers zullen je vertellen dat dit meer dan z’n prijs waard is… voor € 27 per ronde, of € 100 voor 4 rondes, kun je een auto huren en ronddollen op een circuit dat alleen van jou is. Ben je er klaar om wat rubber te verbranden? Nog een goede raad: kijk voor je vertrekt de openingsuren na via de site: https://www.nuerburgring.de/en/events-tickets/info/events-dates.html maar vermijd het weekend, want dan is er meestal veel volk op de baan en zijn de wachttijden lang …

In Nicaragua: surfen op een vulkaan

Heb je er zin in je te meten met een vulkaan? Kies dan de Cerro Negro, dit is DE must! Je vindt hem in de Cordillera de los Maribios in Nicaragua, op 10 kilometer van Malpaisillo. Het is de jongste vulkaan van Centraal-Amerika. Met het agentschap ‘El Perezoso’ en een gids vertrek je voor een halve dag op veroveringstocht van deze vulkaan, en bereid je voor op een afdaling…  MET EEN TOUWBAAN!

In Las Vegas: de Stratosphere Tower

Ga je met vakantie naar Las Vegas in de Verenigde Staten, dan raden we je aan de trappen te beklimmen van deze toren en je voor een ogenblik koning van de wereld te voelen! Voor $20 kijk je uit over de stad en geniet je van attracties die je het hoofd doen tollen. Een extraatje: je kan je er zelfs benjispringen. EXPEDIA brengt je er goedkoper heen tegen een correcte prijs vanuit België.

In Spanje: sneller rennen dan een stier

Heb je zin om de stier bij de hoorns te vatten en zo een beetje pit te geven aan je vakantie? Dan ga je naar Pamploma voor de ‘encierro’, een loopkoers met stieren! Dit evenement vindt elk jaar plaats ter gelegenheid van San-Fermin en lokt honderden avonturiers. Over een parcours van 800 meter, in volle stad, ren je zo hard je kunt en sneller dan je wilt om niet door de stieren te worden ingehaald! Kruis op je kalender 7 tot 14 juli aan, om 8 uur. Opgelet: deze wedren is verschrikkelijk gevaarlijk en elk jaar vallen er veel gewonden. Bereid je dus goed voor als je tijdens je vakantie in Spanje wilt deelnemen aan dit evenement.

In Australië: de kooi van de dood

Als dit geen rustgevende naam is! Ondergedompeld in een doorzichtige kooi boven niets anders dan krokodillen ... je kan er alleen maar klappertanden. Je vindt het park midden in de stad. Het biedt een begeleid bezoek aan, samen met verschillende demonstraties. Een hele dag lang heb je de mogelijkheid om deze fascinerende reptielen te ontdekken. Klein minpuntje: het komt met een behoorlijk prijskaartje: ($ 35).

In Turkije: de luchtballon

Ideaal om van de frisse lucht te genieten! Met familie of met vrienden over Cappadocië in Turkije vliegen is een unieke ervaring … Je vindt dit in Anatolië (het Aziatische gedeelte van Turkije). Deze onvergetelijke ervaring brengt avonturiers tot op meer dan 600 meter van de grond, en dat alles in een religieuze stilte. Een fabelachtig moment dat je alleen deelt met de wolken … Denk eraan een oogje open te houden voor de aanbiedingen van promo-offertes NECKERMANN! Er zijn er nog veel meer in Turkije. Pluspuntje: er wacht jou een Turkse Kir Royal bij je terugkeer op de begane grond, een perfect souvenir! Voor meer informatie: https://www.balloonturca.com/en/index.html. Wel? Welke activiteit draagt jouw voorkeur weg? Dit zijn alvast enkele leuke ideetjes die je de adem zullen afsnijden mocht je beslissen je grenzen te verleggen.