Treinen zijn tegenwoordig in trek! Je kan van de ene grote stad (of hoofdstad) naar de andere reizen op een betrouwbare, snelle en weinig vervuilende manier die reizigers ook op maat gemaakte oplossingen biedt. Van oost naar west, van noord naar zuid; wij geven je de beste redenen om Europa met de trein te gaan ontdekken. Het Belgische spoorwegennet, de NMBS, levert een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande transportservice om je naar de gewenste bestemming te brengen.

Kwaliteit/prijs-ratio: je bespaart

Wat win je erbij?

Het eerste voordeel om Europa per trein te ontdekken is inderdaad de prijs, want dat vervoermiddel is gewoonlijk goedkoper op korte afstanden. Bovendien heb je als passagier hier meer ruimte en comfort dan op een vliegtuig. Wifiverbindingen maken zelfs dat je je helemaal thuis voelt. De THALYS bijvoorbeeld biedt vele voordelen en laat je toe van Brussel naar Prijs of Amsterdam te sporen in een minimum van tijd. En, en dit zullen vooral vrouwen geweldig vinden: er zijn geen bagagekosten.

De verschillende passen

Wat de verschillende diensten betreft, bestaan er passen voor één of meerdere landen. Aan jou te kiezen of je vertrekt voor een korte uitstap of voor een lange reis. Met 30 bestemmingen bijvoorbeeld, biedt de Global Pass van INTERRAIL (€ 184 voor -26 jaar) de mogelijkheid om Europa te ontdekken zoals jij dat zelf wilt. Opgelet: op sommige treinen moet je verplicht reserveren, en dat is jammer genoeg niet inbegrepen in de prijs van het ticket. Vraag dus duidelijke inlichtingen voor je een Europapas koopt.

Om Europa te ontdekken, bezoek je…

De Spaanse stranden, de charmante steden in het Oosten, de Franse bergen… Europa herbergt tal van schatten. En geef toe dat in de romantische stad Venetië rondkuieren een droom is van elke globetrotter. Een extra troef van de trein is ook dat buiten het ontdekken van de Europese steden, je ook talloze landschappen kunt bewonderen, gewoon door uit het raampje naar buiten te kijken. Opgelet: bepaalde passen zoals Interrail kunnen alleen gebruikt worden door Europese burgers of wie er officieel hun residentie hebben (na 6 maanden). Anders moet je een beroep doen op andere passen.

Geen luchthaven – of autostress: lekker ontspannen

Aanwijzingen in een andere taal, problemen om een plaatsje of een parking te vinden, de prijs van de benzine … Met de auto doorheen Europa reizen is geen al te best idee, behalve als je met velen bent. De stations liggen in het centrum van de stad, wat ook een onmiskenbaar voordeel is tegenover luchthavens die meestal aan de rand van de steden liggen. Het is dus niet nodig om je weg te zoeken naar het centrum van de stad … je bent er al. Tot slot ook geen eindeloze veiligheidscontrole, en er is ook geen gebrek aan flexibiliteit in de dienstregeling. De trein is een ontspannen manier van reizen… en laat je kennis maken met andere passagiers! In bepaalde treinen kan je tijdens lange trajecten zelfs slapen en eten. Dit beteken dus een maximum aan gegarandeerde ontspanning om aan je weekend of andere afspraak te beginnen. Je hebt nu alle kaarten in handen om je rugzak te nemen en met de Europese spoorwegen te gaan reizen. Vergeet niet om van tevoren te boeken en zo te genieten van de beste aanbiedingen.