Met de dalende temperaturen moet men wel toegeven dat de optie van de korte    jurk met blote knieën niet langer haalbaar is. Om toch onze mooie rokken verder te kunnen dragen bestaat er een prima oplossing: de collant. In fijne versie voor een sexy look, opaak om je lekker wam te houden of met een tekening voor dat vleugje fantasie, ze zijn de hele winter lang onze trouwe bondgenoot. Zie hier hoe je het ideale paar kunt kiezen.

Met welk soort collant zet je je beste beentje voor?

Materiaal, maat en deniers

Een onberispelijke collant die je past als was hij op je lichaam gegoten, zal je look perfect maken. Het ideale model onthult echt al je schoonheid, verfijnt je taille en perkt je rondingen in voor een verrukkelijk vrouwelijk silhouet. Toch is de zoektocht naar de ideale collant een complexe opdracht.

De maat

Om te beginnen is het onontbeerlijk om je juiste maat te kennen. Inderdaad, een te kleine collant zal je insnoeren en beginnen oprollen. Een te grote collant daarentegen zal niet aan je huid kleven en van je heupen afschuiven. Kortom, om van de voordelen van een collant te kunnen genieten moet je eerst en vooral de juiste maat kiezen. Raadpleeg de matengids die dikwijls op de achterkant van de doosjes van de collant staat afgedrukt. Wij raden je de collant aan van het merk HUNKEMÖLLER die een heel goede kwaliteit biedt.

Het materiaal

Hier stelt zich de vaag van het materiaal. Ben je een koukleum, kies dan voor een model uit wol die je ook een retro look geven. Dit wordt absoluut afgeraden voor vrouwen met stevige benen omdat ze het silhouet zwaarder laten lijken. De voile collant draag je in het tussenseizoen als het nog niet te koud is. Het opaak lycra wordt dikwijls gebruikt voor een legging, bijvoorbeeld te dragen onder een tuniek.

De denierwaarde

Bij de aankoop van je collant moet je letten op de denierwaarde. Dit is in feite een maateenheid die overeenkomt met de vezeldikte. Praktisch gesproken betekent dit dat hoe hoger het nummer is, hoe minder doorschijnend de collant zal zijn. Van 10 tot 15 deniers is de collant transparant. In hun gesatineerde versie zijn ze ideaal voor een avondje uit. Onthoud echter dat ze makkelijker ladderen dan de modellen met hogere deniers. De half-doorschijnende collant vind je in de categorie tussen 20 en 30 deniers. Het tweede-huid effect in mat verfijnt het silhouet. Vanaf 50 deniers mag je je verwachten aan een opaak collant die behoorlijk stevig is.

Trucjes om je collant in goede staat te houden

Omdat een collant ofwel laddert ofwel gaat loszitten, verspillen we massa’s tijd met het kopen van nieuwe. En zelfs al verzorg je ze goed, dan nog maakt je dagelijkse paar het leven er niet makkelijker op: een kattenklauw, hoge laarzen die blijven haken of je kleine uk die aan je benen trekt en het is adieu aan je splinternieuwe collant! We kunnen je slechts aanraden om een massa paren in reserve te houden voor noodgevallen. De truc om ze te wassen is je collant in een waszak te gooien en te wassen in de machine op 30°. Droogkast en wasverzachter zijn taboe. Om je een ster-silhouet aan te meten, opteer je voor een vormende collant. Met behulp van een brede elastische band op de taille geven ze je een aanzienlijker platte-buik uitzicht zodat je bijvoorbeeld een gecentreerde rok kunt dragen. Er bestaan ook push-up modellen die je billen het juiste uitzicht geven en je benen langer maken. Surf nu meteen naar DIM om je er een paar aan te schaffen.

Handleiding voor het dragen van de collant in 2018

Iedereen weet het wel, maar soms vergeet je deze valkuil toch: de collant in huidskleur die niet overeenstemt met je natuurlijke teint doet je er uitzien als een stokoude oma. Let dus bijzonder goed op als je er zo eentje koopt. Behalve de eeuwige zwarte collant, dragen wij ze dit seizoen ook met wat meer fantasie. Vele merken bieden modellen aan met motieven erin geweven zoals erwtjes of meer abstract, maar ze spelen ook met materialen voor een grafisch en modern effect. Als je de verleidelijke tour wilt opgaan, waarom dan geen collant met de beruchte lijn achterop je benen, geïnspireerd door de look van de jaren 40. De durvers onder ons kiezen voor een gekleurde collant die al je winterkleren meteen opvrolijkt. Ga eens snuisteren bij AMERICAN APPAREL, een merk dat altijd vooraan staat in trends voor vrouwen die durven.