Zin in een leuke excursie of vakantietrip? Denk dan zeker eens aan Ierland. Met Corendon of EXPEDIA ben je in slechts twee uurtjes op je bestemming. Kies je voor een weekendje weg of voor een langere vakantie? Ierland heeft voor elk budget en voor elke reiziger interessante rondreizen in petto. Zegt het je wel wat? Zo’n  ontdekkingstocht in Ierland? Wij stellen je hier een rondreis voor in West-Ierland in drie etappes.

Eerste etappe: zet koers naar Galway

Ideaal als vertrekpunt

Als eerste halte op Ierse bodem is Galway misschien niet de meest typische stad. Maar de ligging is perfect om drie fantastische excursies te ondernemen: de Aran-eilanden met de prehistorische forten, het prachtige natuurgebied en de meren van het Nationale Park Connemara (ja, ja, van het liedje) en de beroemde steile zeekliffen van Moher aan de Atlantische Oceaan. Op zoek naar geschikte accommodatie? Bij HOTELS.COM geniet u van heel wat seizoenspromoties.

Verrassende ontdekkingen

Zin om de benen te strekken of een romantische wandeling te maken? Stap dan zeker uit aan de rivier Corrib en de Bridge Mills. Misschien wil je ook echt proeven van de Ierse cultuur en de lokale sport? Dan zak je best af naar het stadion waar ’s avonds de bekende hondenkoersen worden gehouden of naar het voetbalstadion voor een spannende Gaelisch voetbalmatch? Nog meer cultuur opsnuiven of gewoon even verpozen doet u in de middeleeuwse kerk St. Nicholas, de grootste van Ierland.

De poort naar Connemara in Clifden

Zo’n drie uur rijden met de bus van Galway ligt Clifden. In dit kleine dorp met de gekleurde huisjes doe je een veelheid aan impressies op en heb je de keuze uit fantastische uitstappen. En wie weet, misschien zie je uit het niets wel de ondeugende, mythische kaboutertjes, de Leprechauns, tevoorschijn komen.

De beroemde Skyroad

Tussen Clifden Bay en het massief van de Twelve Bens vind je een van de mooiste autoroutes van Ierland. Te voet of met de fiets bewonder je hier adembenemende landschappen van vennen en meren vlakbij de oceaan. Een panorama om stil van te worden. Je passeert er de schapen die vrij rondwandelen en die je op je stopplaatsen verwelkomen. En als je even de tijd neemt, kan je in deze baai ook een van de mooiste zonsondergangen ter wereld bewonderen. Eén tip: kies bij voorkeur voor de Upper Sky Road want die is veel spectaculairder. En vergeet op dit avontuur zeker niet je GOPRO mee te nemen.

Levendige pubs

Je neemt ook best de tijd om de lokale pubs te verkennen. In Griffin’s Bar of Guy’s Bar & Snug bijvoorbeeld kan je heel vaak genieten van een geïmproviseerd concert. En zo zijn er nog vele andere. Je zal gegarandeerd een fijne avond doorbrengen bij de klanken van de bodhran, de viool of andere Keltische muziekinstrumenten.

Gemakkelijk om logement te vinden

Om de nacht door te brengen heb je een ruime keuze. Val je voor een luxueus hotel mét speciale parking voor een helikopter? Of vind je een eenvoudige kamer in een jeugdherberg ook wel oké? Je vindt het er allemaal. Als je graag de locals ontmoet, kies dan voor de bekende Bed and Beakfast-formule. Je zal zien dat de Ierse gastvrijheid geen fabeltje is.

Laatste stop ! Dublin

Ierse cultuur opsnuiven

De hoofdstad Dublin biedt een rijke en afwisselende cultuur en een specifieke architectuur. Je hebt er de levendige wijken, de bekende bruggen over de rivier Liffey en de gezellige plekken waar het leuk is om samen een pint te pakken of een lokaal gerecht te proberen. Voor je weer weggaat, moet je zeker een bezoekje brengen aan Dublin Castle, Trinity College, de Saint Patrick’s Cathedral en natuurlijk ook O’Connell Street.

Natuur in de stad

Als je ziet hoeveel bruggen de stad heeft, realiseer je je meteen hoe belangrijk de rivier Liffey is. Een rustig boottochtje biedt een leuke afwisseling van de drukte en leert je de stad weer op een andere manier kennen. Op je tocht doorheen de stad kom je ook heel wat parken met gezellige picknickplaatsen en mooie bloemenperken tegen. Aanrader: als je op zoek bent naar een leuke jeugdherberg met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, kies dan voor Dublin International Hostel. Deze jeugdherberg ligt op twee passen van het centrum en vlakbij een park. Neem gewoon even een kijkje op BOOKING.COM. Ierland belooft je het landschap van je dromen en geeft je de kans om je Engels te perfectioneren. De gastronomie, de folklore, de landschappen en de inwoners vormen een heerlijke cocktail waarnaar je nog vaak opnieuw zal verlangen.