In eigen land of in het buitenland reizen is niet zomaar voor iedereen weggelegd, want er hangt uiteraard een prijskaartje aan vast. Toch bestaan er enkele trucs die je tegen lage kostprijs laten reizen terwijl je toch een onvergetelijke vakantie beleeft vol ontdekkingen en ontspanning.

De basistrucs om goedkoop te reizen:

Allereerst is het van het hoogste belang om de bestemming van je keuze te vinden om enkele maanden van tevoren de prijzen van de vliegtuigtickets te kunnen vergelijken met AIRSTOP, alsook de hotels en de autohuur. Bovendien zijn bepaalde reizen veel goedkoper als je er tijdens het laagseizoen heen reist in plaats van tijdens het toeristische hoogseizoen zoals in juli en augustus en ook januari en februari, wanneer de tarieven voor een vliegtuig- of treinreis vaak schandalig hoog liggen. Bepaalde bestemmingen zijn meer toeristisch dan andere, wat betekent dat de prijs voor hotels en maaltijden er hoger liggen dan in een minder gekende stad die daarom minder gewild is bij vakantiegangers.

Vergelijk de vluchtprijzen

Om goedkoop te reizen, is het dus essentieel eerst je bestemming te kiezen en dan de vliegtuigtickets te vergelijken op de gespecialiseerde websites om te kiezen welke maatschappij jou het beste prijsaanbod zal maken voor wat zij aanbiedt. Daarna is het belangrijk om je hotel van tevoren te reserveren via sites zoals HOTELS.COM zodat je niet de volle hoge prijs hoeft te betalen als je ter plaatste bent.

Logeren bij iemand lokaal?

Om nog een beetje meer te besparen op je logies kun je ook opteren voor een onderkomen bij een plaatselijke inwoner, wat je meteen toelaat om je volledig onder te dompelen in de plaatselijke gemeenschap en zo hun cultuur en de voor jou onbekende tradities te ontdekken.

Vermijd te frequente verplaatsingen:

Als je in een grote stad bent, kan je je reis het beste organiseren door van tevoren de plaatsen uit te kiezen die je wilt ontdekken. In functie hiervan kan je een van je ‘ontdekkingsdagen’ wijden aan het uitstippelen van een parcours dat je langs de niet te missen plaatsen zal brengen, en dit bij voorkeur te voet. Dit vermijdt dat je geld moet uitgeven voor een taxi, of een bus- of metroticket. Bovendien kan je zo je tijd nemen om te genieten van het uitzicht op de gebouwen om je heen en waarom niet, om plaatsen te ontdekken die minder gekend zijn bij toeristen zoals winkels met plaatselijke goederen of lokale gastronomie.

Picknicken om te besparen

Nu we het toch over eten hebben: je kunt ook flink wat uitsparen door te kiezen voor picknicks waarbij je je ingrediënten aankoopt op bijvoorbeeld de internetsite van CARREFOUR, of voor lokale restaurants waar de menu’s dikwijls goedkoper zijn dan in de grote restaurantketens. Bovendien kun je ook opteren voor het huren van een appartement of een studio met een kitchenette zodat je zelf kunt koken, wat betekent dat je je eetbudget helemaal in de hand hebt. Uiteraard is reizen met verschillende mensen samen DE ideale oplossing om je budget zoveel mogelijk te verlagen. Indien dit jou aantrekt, kan je ook kiezen voor huizen- of appartementenruil zodat je tijdens je reis over volledig gratis logies kunt beschikken!