Goedkope meubels nodig voor je nieuwe huis? Met Emmaüs België profiteer je niet alleen van lage prijzen bij de aankoop van tweedehandsartikelen, maar doe je ook een goede daad. En precies daarom promoten wij deze vereniging vandaag! 

De Emmaüs-beweging 

Emmaüs zag het daglicht in 1949 in Frankrijk. Het is een seculiere beweging die werkt volgens het principe van actieve solidariteit en die strijdt tegen sociale uitsluiting en armoede. Met bijna 350 verenigingen in 37 verschillende landen is de beweging sinds haar oprichting sterk gegroeid, en sinds 1957 is zij ook in België actief. Het doel van de vereniging is hen te helpen die het het meest nodig hebben, volgens de door Abbé Pierre omschreven actieprincipes. Emmaus België vangt hen op en schenkt hun gratis onderdak en maaltijden. In ruil daarvoor nemen zij deel aan de activiteiten van de gemeenschap. 

Wat kun je zoal vinden bij Emmaüs?

Deze vereniging leeft uitsluitend van donaties. Wij promoten Emmaüs België hier, zodat wanneer jij goedkope spullen wilt kopen, je aan Emmaüs denkt. Zo doe je een goede daad terwijl je winkelt. En als je thuis spullen in goede staat hebt die je niet meer gebruikt, dan kun je ze aan de vereniging schenken. Je vindt op de website van Emmaus België: 

- Meubels: sofa’s, kasten, tafels, dressoirs, bedden 

- Vaatwerk: bestek, glazen, borden 

- Decoratieve voorwerpen: fotokaders, spiegels, vazen, bankjes 

- Sportartikelen: fietsen, paardenzadels, skibotten 

- Muziekvoorwerpen: piano’s, platenspelers, radio’s 

- Kleding voor vrouwen, mannen, kinderen en baby's 

En dit alles voor zeer lage prijzen! Geef je interieur een vintage tintje help tegelijkertijd de Emmaüs-beweging de meest kwetsbaren in de samenleving te helpen! 

Waar vind je Emmaüs in België? 

De kantoren van Emmaüs België bevinden zich vlakbij Bergen op het volgende adres: rue Léopold III nr. 1, 7011 Ghlin. Telefonisch bereik je de organisatie op 065 335 360 of 0470 565 257.