De vakantieperiode is dikwijls ideaal om je partner in een heel nieuw licht te leren kennen als het de eerste keer is dat je met zijn tweetjes reist. Terwijl het voor sommigen heel natuurlijk lijkt om zo’n vakantie als een koppel te organiseren, vrezen anderen soms voor ruzie of voor een meningsverschil dat een bron van ergernis en slecht humeur kan zijn. Bovendien zijn de eerste vakanties als verliefd stel dikwijls een voorbode van wat je als koppel in de toekomst te wachten staat.

Een onvergetelijke reis

Je bestemming goed kiezen

Beslis je om samen met je partner op vakantie te gaan, dan is de eerste stap uiteraard kiezen voor een bestemming die voldoet aan de eisen van beiden. In functie van het budget waarover je beschikt, kun je dus kiezen voor een reis naar de zon of voor een stad die bekend staat voor haar romantisme. Het is voor een eerste reis als verliefd stel inderdaad het best te kiezen voor een romantische en paradijselijke bestemming zoals Venetië, de Balearen of Rome en Parijs. Zodra je je bestemming hebt vastgelegd, kun je beginnen kijken naar de verschillende activiteiten die je er kunt beoefenen, maar ook het logies gaan kiezen dat je een optimaal comfort biedt voor deze reis met twee.

De keuze van het logies is belangrijk

Ook al is kamperen een van de goedkoopste manieren, is het voor een reis als verliefd stel beter een wat ruimer budget te voorzien om zo te kunnen kiezen voor een logies dat romantisch is en vooral comfortabel en intiem. Om het juiste logies te vinden bestaan er verschillende websites waarop je het advies van andere reizigers kunt vinden. Zo kun je een keuze maken in functie van je persoonlijke voorkeur, maar ook volgens de reputatie van het logies en je budget. Om de eerste idyllische vakantie als verliefd koppel door te brengen, moet elk van jullie beiden toch de nodige zorg aan de dag leggen, want het is niet altijd makkelijk om 24/24 met je partner samen te zijn. Om spanningen te vermijden die makkelijk in ruzie kunnen uitmonden, is het voldoende elk een beetje tijd voor zichzelf uit te trekken zodat je beiden over dat kleine alleen-moment kunt beschikken.

Compromissen sluiten

Vakantie met twee kan paradijselijk lijken, maar het is belangrijk te weten dat sommige koppels gewoon niet constant bij elkaar kunnen zijn.

Neem tijd voor jezelf

Het is aan te raden in de vakantie momenten te voorzien waarin elk zich aan zijn/haar eigen interesses kan wijden. Zo kun je dan je vrienden en kennissen bellen om ze te vertellen hoe je het stelt, maar kan je ook als leuke verrassing voor je partner een cadeautje gaan kopen dat ongetwijfeld geapprecieerd zal worden. Zelfs als je enkele uren van elkaar gescheiden hebt doorgebracht, heb je aan je partner bewezen dat die nooit uit je gedachten is geweest, terwijl je toch even van een moment van alleen zijn hebt geprofiteerd om je batterijen op te laden.

Kies van tevoren je activiteiten

Als koppel zijn je wensen en verlangens niet altijd dezelfde. Om discussie te vermijden over pietluttigheden is het nodig om compromissen te sluiten en zo tegemoet te kunnen komen aan de wensen van ieder. Overleg vóór het vertrek over activiteiten die je graag wilt ondernemen tijdens de vakantie. In functie hiervan kan je je reis organiseren en activiteiten voorzien die zowel de een als de ander plezier zullen doen. Om een beetje extra pit te geven aan je ‘verliefde’ vakantie, kan je discreet een kleine verrassing inbouwen voor je partner, zoals een avondje in een heel chique en romantisch restaurant bijvoorbeeld. Een eerste vakantie met je schattebout kan dus heel goed verlopen als elk van jullie de tijd neemt om te luisteren naar de wensen van de ander. Dit vermijdt onbegrip wat dikwijls de oorzaak is van discussies en spanningen. Je komt hierdoor terug thuis met een hoofd vol herinneringen, maar vooral met het verlangen deze ervaring opnieuw te beleven!