De zomer! Hét seizoen voor een avondje onder vrienden. Vaak gaat het aperitief gepaard met een oergezellige barbecue. Let dus op dat je gasten nog voor het hoofdgerecht niet boordevol zitten. Door alles zelf te maken kun je het heerlijk licht houden. Maar pas op: we houden het snel en simpel! Hier vind je alvast enkele ideeën voor een geslaagde zomeravond.

Licht en toch smaakvol

Fruit en groenten

Vergeet die industriële hapjes vol met zout. Wie licht zegt, zegt groenten en fruit. Gelukkig is de zomer het seizoen bij uitstek waarin we daar volop van kunnen genieten. Er is zo veel keuze! Wij gaan voor een originele combinatie van ietwat zoete producten. Heb je wel al eens bosbessen met feta geprobeerd? Of abrikoos met kip en een beetje honing en sesamzaad? Je houdt alles mooi bij elkaar met houten prikkers, dat is alles. Alle producten die je hiervoor nodig hebt, vind je bij CARREFOUR.

Klassiekers heruitgevonden

Heb je geen zin om een ganse dag in de keuken te staan? Maak dan hapjes in kleine glaasjes. Een voorbeeld: gazpacho van courgettevelouté, afgewerkt met croutons en tomatenblokjes. Natuurlijk bestaan deze glaasjes in oneindig veel variaties. Waarom niet de gazpacho vervangen door tapiocaballetjes (ook wel Japanse parels genoemd)? Of de croutons door hamblokjes? Neem een kijkje bij COLLISHOP. Je vindt er werkelijk alles wat je nodig hebt. Voor een hapje dat recht uit de oven komt, neem je bladerdeeg. Dat beleg je met je favoriete ingrediënten. Rol op en snij in schijfjes. Stop al die rolletjes in de oven. Eenmaal uit de oven, zijn ze meteen klaar voor consumptie!

Bij een hapje hoort een tapje

Groente- en fruitsap: een kwestie van durven

’s Zomers kan de vooravond best nog warm zijn. Gasten willen dus misschien wel iets anders dan een alcoholisch drankje. Redder in nood: groente- en fruitsap. Iedereen zwicht voor een combo van groenten en fruit. Meng bijvoorbeeld komkommersap met wat vers citroensap. Een match made in heaven! Producten die veel water bevatten krijgen de voorkeur. Eventuele pitjes haal je natuurlijk uit de vruchten alvorens je ze verwerkt tot een drankje.

Wijncocktails

Wil je toch ook alcoholische drankjes aanbieden, dan zijn wijncocktails een leuk idee. Wit, rosé, rood of zelfs mousserend: er is een topcombinatie weggelegd voor elke soort. De beste wijnen vind je trouwens bij BAZARCHIC. Om het toch zomers licht te houden, stellen we een fruitige rode wijn in combinatie met dezelfde hoeveelheid limonade voor. Afwerken kan met een schijfje citroen en een ijsblokje. Zo hoort een zomerse avond te zijn: verse gerechtjes en koele drankjes, zonder uren in de keuken te staan. Dankzij deze tips kun je het aanrecht al snel inruilen voor een onvergetelijke avond!