Zin om binnenkort weer eens samen met vrienden of familie een fantastische en magische tijd te beleven in een attractiepark? Met de volgende tips kies je gegarandeerd het juiste park en ontdek je hoe jij erin slaagt een goedkoper ticket op de kop te tikken.

Welk attractiepark kies je uit?

Wanneer je je keuze maakt uit de talrijke attractieparken is het goed om te weten dat ze niet allemaal hetzelfde publiek aanspreken. En wil je dat het bezoekje een succes wordt, dan weet je best wat je kan verwachten.

Plopsaland De Panne

Kies je voor Plopsaland in De Panne, dan kies je voor een echt familiepark. Je vindt er talloze attracties waarop de kleintjes zich helemaal kunnen uitleven: draaimolens, paardemolens, glijbanen en speeltuinen maar ook waterattracties en sensatie voor de wat grotere avonturiers. En is het Belgische weer een spelbreker tijdens je uitstap, dan beleven de kinderen ook binnen een geweldige tijd. Regelmatig organiseert het park mooie thema-avonden. Je neemt best een kijkje op de online kalender op de website als je wilt weten wat er in de planning staat.

Disneyland Parijs

Dichtbij Parijs vind je Disneyland Parijs, het betoverende attractiepark waar de wereld van de Disney-films tot leven komt. De kinderen ontmoeten er hun favoriete helden, de prinsessen van Disney en natuurlijk ook Mickey en Minnie Mouse. Ook liefhebbers van spanning en sensatie komen er aan hun trekken op ijzingwekkende attracties zoals de beroemde Space Mountain of de supersnelle achtbaan. Maar ook als je zin hebt om samen met je partner een romantisch en sprookjesachtig uitstapje te maken is Disneyland een geschikte keuze. In totaal vind je in Disneyland Parijs meer dan veertig attracties en het hele jaar door staan er leuke evenementen op het programma. Je kunt het park bereiken met de wagen of met de trein.

Walibi

In Walibi vindt iedereen zijn gading. Speciale attracties voor kinderen en sterke sensaties voor de groteren. In Walibi vind je het allemaal en het park is dan ook de ideale bestemming voor een uitje met de familie of vrienden. Zeker onder de tieners die op zoek zijn naar actie en spanning is het park een topper ! Walibi organiseert eveneens thema-avonden waar zowel spanning als avontuur op het programma staan. Zo kan je er terecht voor het grootste Halloween-event van België, de Halloween Terror Night.

Bellewaerde

Bellewaerde is een mooi familiepark met een perfecte mix: leuke attracties voor de kleintjes, avontuurlijke attracties voor de groteren én een prachtig dierenpark met zo’n 300 exotische dieren. Bovendien kan je er ook shows bijwonen en thema-avonden beleven die de hele familie zullen bekoren.

Je tickets reserveren

Een geslaagde uitstap begint bij een goede voorbereiding. Zo kijk je om te beginnen best even na wanneer je de goedkoopste tickets kan kopen.

Je bezoek plannen

Voor je de datum van je bezoek vastlegt, overloop je best even de kalender van het park. Je wil immers niet voor gesloten deuren staan en liefst ook niet teleurgesteld moeten vaststellen dat het park volzet of overvol is.

De goedkoopste tickets zoeken

Heel wat parken bieden een korting voor online tickets aan. En wat je bespaart, geef je natuurlijk liever uit aan extraatjes tijdens je bezoek. Sommige parken, zoals Disneyland Parijs, geven ook aantrekkelijke seizoenskortingen weg. Je moet je ticket dan wel goed op voorhand reserveren.