Een mooie glimlach doet wonderen, zegt men vaak! Hagelwitte tanden, een stralende lach, wie wil dat nu niet? Maar hoe krijg je die schitterende tanden na zo veel jaar terug? Tanden poetsen blijft natuurlijk verplicht na elke maaltijd, maar er zijn nog andere manieren om ons gebit mooi wit te houden!

Hop, naar de tandarts!

Zoals wel vaker het geval is, raadpleeg je best een professional. Natuurlijk is dat meestal ook de duurste optie. Gelukkig is er GROUPON, waar je tal van kortingen vindt om je tanden voor een prijsje en in slechts enkele sessies wit te maken. Een stralende glimlach wijst op een gezonde levensstijl en zorgt dat je vertrouwen uitstraalt. Een mooie lach dankzij een echte professional, wat wil je nog meer?

Doe-het-zelven

Whitening tandpasta

Aluminiumoxide, natriumwaterstofcarbonaat, siliciumzuur, pentanatriumtrifosfaat, tetracalciumpyrofosfaat, citroenzuur … Nee, dit zijn geen magische spreuken van Harry Potter, hoewel je dat op het eerste gezicht zou denken. Die lieflijke termen zijn de bestandsdelen van whitening tandpasta. Samen vormen ze de magische formule (ha!) voor wat in die tube komt te zitten. Als je je tanden regelmatig poetst, zou je al na één of twee weken resultaat moeten zien. Vergeet het tanden poetsen niet aan te vullen met mondwater!

Natriumcarbonaat, wat is dat?

Maak je niet ongerust, dit product is niet gevaarlijk of schadelijk voor de gezondheid! Integendeel, het is een natuurlijke oplossing om je tanden te witten. Het werkt als een soort scrub en reinigt op de klassieke manier. Let op: niet vermengen met tandpasta, zodat je tanden niet te bruusk worden ‘aangevallen’!

Citroen, maar niet om op te eten!

Wist je dat citroenzuur esthetische kenmerken had? Je kunt er je tanden mee bleken, tandsteen mee beperken maar ook je adem verfrissen. Geweldig, vind je niet? Het nadeel is dan weer dat het zuur je tandglazuur kan aantasten. Daarom raden we je aan om je tanden slechts twee à drie keer per week te poetsen met citroenzuur! Hetzelfde geldt voor actieve kool – verkrijgbaar bij de apotheek!

Welke tandenborstel?

Elektrisch poetsen

Dankzij de nieuwe technologieën kunnen tandartsen heel vaak revolutionaire tandenborstels aanraden. Het is wetenschappelijk bewezen dat elektrisch poetsen twee keer zo efficiënt is als handmatig poetsen. Het is handiger, zachter, efficiënter en erg geschikt voor kinderen en mensen met gevoelig tandvlees! Je vindt deze pareltjes van de technologie bij ICI PARIS XL. Zo kun je snel al onze raad in de praktijk brengen!

Handmatig poetsen

Het grote voordeel van handmatig tanden poetsen is dat het minder kost. Je moet dan wel de juiste methode vinden: zacht en van boven naar onderen. Handmatig tanden poetsen vergt dus een grotere nauwkeurigheid om alle hoekjes van je mond te bereiken.

Andere gewoontes

Weg met slechte gewoontes

Soms kun je met kleine dingen grote veranderingen teweegbrengen! Als je stopt met roken, te veel suiker eten of te veel koffie drinken, zullen je tanden langer wit blijven. Knabbelen op koekjes en snoep, dat stimuleert overigens de ontwikkeling van bacteriën die zich voeden met jouw voedselrestjes en werkt ook de productie van tandplak en tandsteen in de hand.

Niet vergeten

Dit zijn de drie belangrijkste regels die je nooit mag vergeten: poets je tanden minstens twee keer per dag gedurende drie minuten, maak tijd vrij om minstens een keer per jaar naar de tandarts te gaan en let op je voeding. Wil je werk maken van die tandpastaglimlach? Kies dan de tip die het beste bij jou past en ga ervoor! 3, 2, 1, lachen maar!