Sla je wel eens je ontbijt over? Waar zit je toch met je gedachten! Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag – en overigens ook de gezelligste. In dit artikel vind je enkele eenvoudige tips, hét recept om de dag samen met je familie of geliefde op een leuke manier te beginnen.

Gezellig aan tafel met het hele gezin

Zo dadelijk reiken we je enkele ideeën aan waar je kroost of levenspartner erg tevreden mee zullen zijn. Met een speels ontbijt breng je je kinderen aan het lachen zodra ze hun ogen openen. Je partner, die neem je met exotische smaken in gedachten mee op reis.

Kinderen houden van zoet

Zou het niet leuk zijn als de kids de dag zouden starten met een kop onvervalste warme chocolademelk? Daarvoor heb je nodig: poederchocolade (minimaal 85% cacao voor een smaakbommetje), volle melk, suiker en wat kaneel. Verwarm de melk in een kookpan en voeg voor elke hoeveelheid cacaopoeder twee hoeveelheden suiker toe (of meer, als dat nodig is). Werk af met wat kaneel. En wat past er beter bij warme chocolademelk dan banana pancakes? Neem een kom en meng twee eieren, 30 cl melk en 65 g gesmolten boter. Neem een andere kom, meng 250 g bloem, 30 g suiker, een zakje gist en een klein beetje zout. Meng deze bereiding onder de eerste bereiding en voeg er een gepureerde rijpe banaan aan toe. Laat dit een uurtje rusten en bak met het deeg de pancakes: iedere zijde twee minuutjes, op een zacht vuurtje. Klaar!

Exotisch avontuur met je partner

Je geliefde kun je dan weer wekken met het aroma van een cappuccino. Je zet gewoon koffie en warmt ondertussen wat melk in een pannetje. Roer regelmatig met een garde om de melk te laten schuimen. Giet de koffie in een tas, doe er de schuimende melk bij en bestrooi met wat cacaopoeder. Verras je partner met een licht gekruid roerbakei. Klop vier eieren met wat slagroom en volle melk. Kruid af zoals je wilt. Bak de eieren op een middelhoog vuurtje en je bent klaar om te genieten! Afronden doe je met een zoete toets. Maak bijvoorbeeld een zinnenprikkelende ananas-passievrucht-kiwigranité!

Uitgebreid ontbijten met vrienden

Je denkt eraan enkele vrienden uit te nodigen voor het ontbijt. Maar denk je dat je niet het nodige materiaal (of vaardigheden) in huis hebt om dit tot een goed einde te brengen? Geen nood! Bij COLLISHOP vind je al het onmisbare keukenmateriaal dat je leven een stuk makkelijker zal maken – tegen een zacht prijsje!

Licht en fruitig onder vriendinnen

Wordt het een girls-only-ontbijt? Voorzie dan heerlijk lichte gerechtjes. Begin met een mandarijn-limoensmoothie om in de mood te komen. Wist je dat limoenen een afschilferend en ontgiftend efect hebben? Maak er dus maar duchtig gebruik van, zeker ’s ochtends! Om af te sluiten neem je een glaasje, waar je eerst wat muesli en dan wat natuuryoghurt in doet. Werk de glaasjes af met stukjes framboos.

Raak je niet uit bed?

We kennen het allemaal, zo van die dagen waarop je met geen stokken uit bed te krijgen bent. De oplossing? Het ontbijt de avond voordien al maken. Maak een pannenkoekendeeg van 4 eieren, 300 g bloem, 80 g gesmolten boter, een klein glaasje rum (het kwaad met kwaad bestrijden, heet dat) en 100 g suiker. Voeg daar een liter volle melk aan toe, ofwel totdat je een lopend, homogeen deeg verkrijgt. Laat dit een nachtje rusten in de koelkast. De volgende ochtend hoef je dus alleen maar de pannenkoeken te bakken. Doe op je pannenkoek wat jij wilt, maar vergeet zeker geen lekkere thee om te hydrateren en de dag goed te starten. De bal ligt nu in jouw kamp. Je bent nu perfect in staat om met een lekker ontbijt je geliefden te verwennen. Durf tijd vrij te maken achter het fornuis, er is geen betere manier om de dag te beginnen. Neem vast en zeker foto’s van je creaties en maak er een fotoboek van met ALBELLI.