Bijziendheid, verziendheid, ouderdomsverziendheid en astigmatisme zijn allemaal vaak voorkomende oogafwijkingen. Mensen met gezichtsproblemen kunnen kiezen tussen een bril of contactlenzen. Deze twee opties hebben elk hun voor- en hun nadelen: de bezorgdheden kunnen van esthetische, pragmatische of budgettaire aard zijn. Hieronder vind je alles wat je moet weten om uit te maken wat het best bij jouw behoeften past en een slimme keuze te kunnen maken!

De beste formule kiezen voor jouw ogen

De bril: een functioneel accessoire

Voordelen: Het is mogelijk dat je als kind alleen al bij de gedachte aan een bril je neus optrok, maar nu met plezier naar de opticien trekt om een nieuw model uit te kiezen. Brillen worden inderdaad steeds trendyer en zijn vandaag de dag heuse modeaccessoires geworden. Naast hun potentieel modieuze rol, zijn brillen ook praktisch en makkelijk op te zetten en af te nemen. Belangrijk is ook dat ze geen risico op droge ogen inhouden en dat je zicht de hele dag lang hetzelfde blijft. Brillen kunnen tot slot zowel op jonge als op oudere leeftijd gedragen worden. Dit is een niet te waarlozen punt, want het indoen van lenzen daarentegen, is een kunst die oefening vergt. Surf naar HANS ANDERS om dé bril te vinden die jouw gezicht eer aandoet. Nadelen: Als je ooit een bril hebt moeten dragen, dan komen de volgende ergerlijke situaties je ongetwijfeld bekend voor: het regent, je bril wordt wazig en je ziet niets meer; je bent aan het paardrijden of een andere sport aan het beoefenen en je bril valt af; je moet een helm dragen, maar je bril past er niet onder. Bovendien wordt het gezichtsveld soms vernauwd of belemmerd doordat het montuur schaduwzones veroorzaakt. Afhankelijk van het model kan een bril soms zwaar wegen op je neus en hoofdpijn veroorzaken. Ook moet je altijd brillendoekjes bij je hebben, want een bril wordt gauw vuil.

Contactlenzen: discreet en praktisch

Voordelen:

Het eerste overduidelijke voordeel van lenzen is het discrete en esthetische karakter ervan. In tegenstelling tot sommige opvallende brillen, verbergen lenzen je ogen niet en zal je gezicht er natuurlijk blijven uitzien. Naargelang je gezichttype kan een bril soms heel harmonieus overkomen, maar soms is dat jammer genoeg net het tegenovergestelde ... Als dit voor jou het geval is, dan zijn contactlenzen welicht een betere oplossing. Ze zijn ook erg handig en hinderen je niet tijdens het sporten. Afhankelijk van je werk, kan ook het brede gezichtsveld dat lenzen bieden een belangrijk pluspunt zijn. Lenzen volgen de bewegingen van je oog zonder ooit schaduwgebieden te vormen. Als je er ten slotte altijd al van gedroomd hebt om op een speciale gelegenheid de show te stelen met schitterend lichte ogen, waarom probeer je dan geen gekleurde lenzen? Bestel ze online bij LENSEO. Merk op dat de levering gratis is voor aankopen van minimaal 75 euro.

Nadelen:

Lenzen worden niet altijd terugbetaald. Dit hangt af van je ziektekostenverzekering of mutualiteit. Dit is een factor die je altijd in je achterhoofd moet houden bij het maken van een beslissing, want lenzen kunnen duur zijn, vooral daglenzen. Daarenboven moet je ze regelmatig vervangen. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar maandelijkse lenzen, die goedkoper zijn door het ruime aanbod van verschillende merken en fabrikanten. Ten tweede moet je ze op regelmatige basis reinigen. Lenzen vereisen dagelijks onderhoud, en je hebt hier speciale producten voor nodig. Je vindt deze op VISIONDIRECT. Let op als je gevoelige ogen hebt, lenzen kunnen kleine irritaties of droge ogen veroorzaken, bijvoorbeeld aan het einde van de dag als je moe bent. Dit hoeft echter niet per se een onoverkomelijk probleem te zijn, want er bestaan lenzen die speciaal voor droge ogen ontwikkeld zijn.