In Dubai wordt alles groots gezien en groots gedaan! De Burj Khalifa toren op Palm Islands, of het 7-sterren hotel Burj Al Arab… de stad houdt er maar niet mee op haar bezoekers te verbazen en te verwonderen over een heerlijke disproportie … Op weg naar pure overdaad!

Wat je absoluut moet doen in Dubai

Safari in de duinen

Hou je van safari’s? Dan sla je een ommetje in een 4x4 niet af en het geeft je volop kicks in de duinen. Quad, spektakel, zonsondergang, maaltijden nomaden-stijl … Massa’s activiteiten voor minder dan € 60 per persoon. We raden dit avontuur sterk aan. Anderzijds moeten we je afraden om er ’s nachts te blijven overnachten. De luchthaven is vlakbij en de tenten zijn allesbehalve comfortabel, wat de ervaring heel wat minder leuk maakt!

Het waterpark Wild Wadi

In Dubai is de hitte soms ondraaglijk …Hoe blijf je koel terwijl je toch van de zon geniet? Wild Wadi is in dat geval de uitverkoren plaats voor de kleinsten en doet de grootsten teruggaan naar hun kindertijd! De prijs/kwaliteitverhouding is prima en de attracties zijn overdonderend en onvergetelijk. Wie niet bang is, kan het avontuur verderzetten in het Adventure waterpark Aquaventure Atlantis, dat op haar beurt een massa onwaarschijnlijke attracties aanbiedt!

Skiën in de woestijn

Wie had dit 20 jaar geleden durven dromen? Skipistes midden in de woestijn! Bobslee, bandenglijbaan, ski… Activiteiten die jong en oud van alle niveaus versteld zullen doen staan. Geen paniek! Als je je skispulletjes niet hebt meegebracht, kan je hier alles huren tegen redelijke prijzen. Niets beter om een frisse neus te halen!

Parachutespringen

Op zoek naar huiveringwekkende sensaties? De skydive van Dubai is ongetwijfeld één van de meest impressionante ter wereld. Je moet er wel diep voor in je portemonnee tasten (reken op € 400), maar het is de moeite waard. De sprong boven het kunstmatige eiland is uniek en uiterst veilig. Kleine raad: je moet minstens een maand van tevoren reserveren om nog plaats te hebben.

Ongebruikelijke bezoeken: onze tips

Burj Khalifa

Met zijn 828 meter is Burj Khalifa de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Hij werd afgewerkt in 2009 en biedt een adembenemend uitzicht over de stad (bij dag) en je kunt neerkijken over een onvergetelijk schouwspel van fonteinen (‘s nachts). Raad voor wie lijdt aan acrofobie: hier krijg je pas hoogtevrees!

De stranden

Voor meer rust en vrede biedt Dubai tal van standen, zoals dat van Jumeirah of het Park van Al-Mamzar. Opgelet echter: de zon schijnt er meedogenloos en kan zeer schadelijk zijn voor je huid wanneer je er te lang of onbeschermd gaat liggen bruinen.

Atlantis

Atlantis is een gigantisch hotel, gesitueerd op het uiteinde van het Palmeiland Jumeirah. Hier vind je een waterpark, een commercieel centrum, restaurants, maar ook een gigantisch aquarium: The Lost Chambers. Hier zwemmen met dolfijnen mag je niet missen als je van de grote blauwe oceaan houdt… Het hotel is erg prijzig, maar als je enkel van de activiteiten wilt genieten die het aanbiedt, ben je er ook welkom.

Rondvaart met een jacht

Wat is er beter dan een jacht om eens van een ander zicht op Dubai te genieten? Onder vrienden, een schitterend idee! Reserveer een jacht voor 10 personen en zet koers voor een namiddag op de Arabische Zee. Informeer je goed betreffende de plaatselijke gebruiken vóór je vertrekt naar Dubai. Het is bijvoorbeeld absoluut verboden te roken of alcohol te drinken in openbare plaatsen, je kan er ook geen te korte kleding dragen of je als koppel te uitbundig gedragen. Afgezien hiervan is het een stad die je minstens een keer moet hebben gezien, een ultra-futuristische stad waar het reële flirt met het irreële. Als je de tijd hebt, aarzel dan niet om ook Abu Dhabi (naburige stad) te bezoeken met haar Ferrari World, en waar je ook de snelste rollercoaster ter wereld vindt.