Ben jij je kinderziel trouw gebleven? Hou je van heftige sensaties en originaliteit? Wil je je kinderen verrassen? De oplossing ligt voor de hand: Disneyland Parijs! Maar hoe kun je deze droom waarmaken tegen zo laag mogelijke kosten? Dankzij talrijke aanbiedingen kun je Mickey en Donald voortaan voor een miniprijsje gaan gedag zeggen! 

Ontdek de laatste Disneyland Paris kortingscodes

Hoe kom ik er? Transport 

De auto: de voordelige oplossing 

Voor gezinnen is de auto de ideale oplossing, als je tenminste op minder dan 4 uur van Parijs woont! Een tip: als je met de hele bende met de auto komt, boek dan een verblijf in de Davy Crockett Ranch: jullie overnachten dan in een privé-bungalow midden in de natuur – een betoverende ervaring! Kies anders voor een hotel in Marne-la-Vallée; dat is ietsje verder weg maar een heel deel goedkoper ... Let op: als je in de Disney-parkeergarage wilt parkeren, kost dat 15 euro per dag. 

De auto, maar dan al carpoolend 

Als je alleen reist of met z’n tweeën, registreer je dan op Blablacar en je zult ongetwijfeld een hoop geld besparen! Je vindt er chauffeurs die net als jij geld willen besparen door de benzinekosten te delen ... Praktisch, zuinig en zelfs ecologisch, probeer het uit en ervaar zelf hoe eenvoudig het is! 

Enkele voorbeelden (met dank aan de ViaMichelin-website):

Vanuit Brussel (reisduur: 3,5 uur) 

→ Tol: € 14 per traject

→ Brandstof: € 26 per traject

Totaal voor de retourreis: € 80

Vanuit Rijsel (reisduur: 2 uur en 20 minuten)

→ Tol: € 16 per traject

→ Brandstof: € 19 per traject

Totaal voor de retourreis: € 70

Deel het totaal door het aantal passagiers, en je komt al snel op een erg betaalbare prijs uit! 

De TGV: de snelle oplossing 

Zoals gezegd, wanneer de afstand bijna 4 uur bedraagt, is het interessanter om met de trein te reizen. Dankzij de Thalys, en de talrijke promoties die de vervoersmaatschappij op regelmatige basis lanceert, is het soms voordeliger en comfortabeler om voor dit vervoermiddel te kiezen! 

Enkele voorbeelden:

Vanuit Brussel (reisduur met de Thalys: 2 uur) 

→ Prem’s: € 60 heen en terug 

→ Volledig tarief: € 160 heen en terug (en rond de € 100 voor kinderen)

En vergeet niet dat kinderen onder de 4 jaar gratis reizen en dat je door goed van tevoren te plannen (zo’n 90 dagen voor je vertrekdatum), betere tarieven zult vinden! 

Waar slapen? Accomodatie 

Een hotel in Marne-la-Vallée

De beste manier om voordelig in de omgeving te verblijven is om Marne-la-Vallée te verlaten. Neem de RER A en stap uit in Torcy (3 stations verder); daar vind je hotels tegen goede prijzen, bijvoorbeeld 50 euro per nacht voor een driepersoonskamer. Gebruik Booking.com om je accommodatie te reserveren – dankzij de vele kortingen betaal je de beste prijs voor je accommodatie. 

De Davy Crockett Ranch 

Als je een auto hebt en sterretjes wilt zien in de ogen van je kinderen, ga dan voor de Davy Crockett Ranch! Het is het goedkoopste hotel van Disney, en ligt midden in een bos! Een betoverend decor, bungalows die de ogen van je kleine avonturier zullen doen schitteren, maar ook een groot verwarmd zwembad en mooie wandelingen in het bos ... Je kinderen zullen helemaal in de wolken zijn! 

Waar eten?

Voor lunch ter plekke moet je ongeveer € 10/15 per persoon rekenen. Vaak is dit fastfood of een belegd broodje. Wat het avondeten betreft, is er heel wat verschil naargelang het hotel dat je uitgekozen hebt: Mexicaans in het Santa Fe-hotel, Amerikaans in New-York of Canadees in het Sequoia-hotel ... In ieder geval, maak je geen zorgen: er zijn opties voor elke smaak! 

Klaar voor een magisch verblijf in Disneyland Parijs? De attracties en sensaties zullen je een onvergetelijke tijd bezorgen ... En vergeet al deze tips niet om je verblijf zo voordelig mogelijk te houden!